Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 28 aug 2021

6 bloemen om te planten als je meer bijen in de tuin wilt

Wil jij de bijen een handje helpen en meer van onze gele vrienden in de tuin? Er zijn bloemen die onze bestuivende helpers meer aantrekken dan anderen. Dus met deze lijst kan je zo zelf de bezige bij in de tuin uithangen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg kruidenplanten waarmee je bijen heel blij maakt, maar in dit artikel focussen wij ons op de bloemen.

6 bloemen waar bijen graag bij in de buurt zijn

1. Lavendel

Deze mooie paarse bloem is een echte bijen aantrekker. Verder zorgt het ervoor dat je tuin lekker ruikt en kan het ook leuk zijn om lavendel te drogen om de geur in huis te halen. Het staat ook gezellig in een rieten mand.

2. Zonnebloem

De zomerse zonnebloem kan door bijen niet over het hoofd worden gezien. Wij vinden ze heel leuk voor een schutting staan. Let wel op: zodra zonnebloemen volgroeid zijn kijken ze niet meer naar de zon, maar blijven ze naar het oosten wijzen.

3. Klaproos

Poppies worden ze in het Engels genoemd, deze klaprozen (of papavers) zijn in vele leuke kleuren te verkrijgen. De favoriet in de tuin is de Oosterse klaproos.

4. Tagetes

Ze staan beter bekend als afrikaantjes, terwijl de bloemen zelf eigenlijk door de Spanjaarden vanuit Mexico zijn meegenomen. Deze bloemen zijn ideaal wanneer je vervelende insecten in de tuin hebt, maar bijen zijn er dol op. Een win-win dus!

Vooral als je last hebt van wortellesieaaltjes (een soort rondworm) wil je deze bloemen in je tuin hebben, want deze vervelende beestjes knagen weg aan de wortels van jouw bloemen en planten.

5. Krokus

Deze bloem is een goede keuze voor de vroege bijen. De krokus bloeit meestal al in februari of maart en creëert daarmee dat lentegevoel in je eigen tuin.

6. Goudsbloem

De Calendula of goudsbloem is niet alleen handig voor bijen. Deze bloem is ideaal voor medicinaal gebruik, dus maak een fijn zalfje van je eigen goudsbloemen of een helende thee.

Meer bijen in de tuin? Zo maak je je tuin bijenvriendelijk

bloemen bijen tuin
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
6 bloemen om te planten als je meer bijen in de tuin wilt
Sluiten