Frederique Rekers
Frederique Rekers Kantoor 16 feb 2021

Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in je thuiskantoor

We zijn met z’n allen volop aan het thuiswerken maar wist jij dat de kleur van je thuiskantoor veel invloed heeft  op je workflow? Of je nu juist meer concentratie nodig hebt of meer creativiteit, een beetje extra kleur in je kantoor zal je helpen.

Dit zijn de kleuren die ervoor zorgen dat je het beste uit je (thuis)werkdag kan halen.

Rustig blauw

Een blauw thuiskantoor straalt kalmte uit en geeft je concentratie. Het bevordert een ontspannen gevoel en emotioneel evenwicht.

Zorg er alleen niet voor dat je té ontspannen raakt door de kleur, van te veel blauw kan je namelijk té relaxte houding krijgen. Combineer de kleur dus met neutrale tinten en wordt niet te enthousiast.

Energiek geel

Een geel thuiskantoor zorgt ervoor dat je meer dingen gaat onthouden. Handig voor als je thuis nieuwe dingen moet leren. Maar omdat het zo’n felle en levendige kleur is kunnen je ogen er vermoeid door raken.

Kies daarom niet voor een gele muur maar verwerk de kleur liever in accessoires op je bureau of in een kunstwerk aan de muur.

Écht groen

Deze natuurlijke kleur heeft een kalmerend effect en zorgt voor focus en aandacht op langere termijn.

Verf alleen niet je hele thuiskantoor in deze kleur maar kies voor écht groen. Koop een paar leuke planten en zet ze op ooghoogte voor en naast je neer. Zorg er alleen wel voor dat jouw nieuwe collega’s in je kantoor genoeg water krijgen.

Feitje: mensen kunnen de meeste tinten in groen identificeren dan elke andere kleur. Varieer er dus lekker op los!

Roze

Een roze thuiskantoor geeft je een vrolijk en uitnodigend gevoel. Denk daarbij ook aan je collega’s die online naar jou en je vrolijke kantoor kunnen kijken.

Iedereen wordt er vrolijk van en als je kiest voor een zachte, diepe tint is het ook heel aangenaam om in te werken. Denk bijvoorbeeld aan een perzik of oudroze.

Houd het rustig

Naast deze vette kleuren blijven toch wel de rustige keuzes populair in een thuiskantoor. Denk aan wit, grijs en crème kleuren. Hier krijg je een rustig gevoel van, maar zorg niet dat het té saai wordt! Anders raak je weer verveeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in je thuiskantoor
Sluiten