Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 28 feb 2020

Leuke DIY voor het weekend: zo maak je zelf een betonnen plantenpot

Als jij net zo’n fan bent van veel planten in huis als wij, dan heb je vast ook wel eens zonder geschikte plantenpotten gezeten. En dat terwijl je nét een nieuwe kamerplant gekocht hebt. Shit. Met deze DIY leren we je om zelf een betonnen plantenpot te maken zodat je nooit meer zonder zit.

We vonden deze DIY op het YouTube-kanaal van TheGnextdoor, en we waren meteen helemaal om. We wisten namelijk niet dat het zo makkelijk kan zijn om zelf een betonnen plantenpot te maken. Het enige wat je de komende even dagen moet doen is verschillende bakjes en bekertjes van plastic of karton verzamelen.

Dit heb je nodig

  • Bekertjes en bakjes van plastic of karton (in verschillende maten)
  • Cement
  • Water
  • Roerstokje
  • Oude lepel of schepje
  • Stenen of zand om de mal mee te verzwaren
  • Kleine (vet)plantjes

Zo maak je een betonnen plantenpot

Mix het cement zoals op de verpakking beschreven staat. Je hebt waarschijnlijk veel te veel cement in huis gehaald, dus maak meteen een aantal verschillende betonnen plantenpotten tegelijkertijd. Roer het cement totdat het de juiste structuur heeft.

Vul de grootste plastic bakjes met het cement, en leg een kleinere vorm hier in. Dit kan bijvoorbeeld een plastic of kartonnen beker zijn. Leg voor de stevigheid een zware steen in het bekertje om ervoor te zorgen dat het bekertje op de juiste plaats blijft liggen.

Laat het cement minimaal 24 uur drogen voordat je de betonnen bloempot uit de mal haalt. Twijfel je? Dan is nog een dag langer wachten zelfs nog een beter idee. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen, want je wilt natuurlijk niet dat het beton nog nat is als je de mal verwijdert.

Nog meer leuke DIY’s om dit weekend te doen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leuke DIY voor het weekend: zo maak je zelf een betonnen plantenpot
Sluiten