Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 8 augustus 2016

In dit betonnen huis speelt de trap een belangrijke rol

Komt de stijl van dit huis je bekend voor? Dat kan heel goed. Dit is namelijk het derde, compleet betonnen huis van architect Luciano Kruk. Zijn stijl is in één oogopslag te herkennen. Zo bouwde hij dit te gekke betonnen huis naast een golf ranch en wist hij in Buenos Aires een prachtig familiehuis te bouwen op een smalle strook grond. Ook dit nieuwe ontwerp, aan de Argentijnse Costa Esmeralda, past perfect in zijn portfolio.

Naast dat het er vanbuiten fantastisch uit ziet, is ook de binnenkant heel bijzonder. De grote, moderne trap speel namelijk een belangrijke rol in de indeling van dit huis. Door de trap worden verschillende ruimtes van elkaar gescheiden!

De betonnen trap trekt natuurlijk meteen de aandacht en de reden voor dit ontwerp is misschien nog veel cooler! De trap staat precies in het midden van het huis, waardoor de verschillende kamers van elkaar gescheiden worden. Door de scheiding zijn er weinig binnenmuren nodig. Hierdoor heeft het huis een fijne, open indeling en komt er tegelijkertijd veel daglicht binnen.

Nu vraag je je natuurlijk af waar de trap naar leidt, aangezien het huis maar één verdieping heeft. Er is een zwembad op het dak gebouwd!

Wil je zelf graag een zwembad in de tuin? Check dan even dit artikel met 9 leuke manieren!

Dat het gehele huis uit beton bestaat, heeft twee goede redenen. Luciano Kruk werkt graag met beton én omdat het huis aan de kust van Argentinië staat was het belangrijk om materiaal te kiezen dat bestand is tegen de – soms ietwat zware – weersomstandigheden. Met dat ruwe beton weten we zeker dat het huis er over een aantal jaar nog precies hetzelfde uitziet. Daarnaast is er hierdoor weinig onderhoud nodig.

MEER LEZEN
Dit moodboard is geheel gewijd aan beton in het interieur. Wij namen een kijkje in de nieuwe ETQ store store in Amsterdam en spraken daar met architect Jos van Dijk. Lees het interview hier.

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
In dit betonnen huis speelt de trap een belangrijke rol
Sluiten