Dit betonnen huis is de droom van elke autoliefhebber

We combineren wonen en werken steeds vaker, doordat we meer en meer thuiswerken. De bewoner van dit betonnen huis in Sao Paulo doet ook mee aan deze trend, maar dan wel op een andere manier dan we gewend zijn. In plaats van een home office heeft deze man een echte werkplaats aan huis. Onder zijn stulpje zit namelijk een heuse garage waar hij naar hartelust kan sleutelen aan zijn auto’s. De absolute woondroom voor iedereen die gek is op auto’s!

Architectenbureau PAX.ARQ is verantwoordelijk voor de strakke en minimalistische look van dit betonnen huis. Een goede keuze aangezien de woning ook direct als kantoor en dus visitekaartjes dient. Door de stoere materialen van dit huis zit het dus wel goed met die eerste professionele indruk.

De buitenkant van dit huis is een mix van beton en aluminium. De betonnen muren geven het bouwwerk niet alleen een professionele uitstraling, maar zorgen er ook voor dat het huis goed in het straatbeeld past. In de architectuur van het huis is duidelijk rekening gehouden met de liefde van de bewoner voor auto’s. Het terras is namelijk zo ontworpen dat er onder plek is voor een auto.

Fan van de betonlook? Dit huis met een scherpe punt is ook helemaal van beton gemaakt!

De werkplaats onder het huis is indrukwekkend. Alles is aanwezig en er is genoeg plek om aan meerdere auto’s tegelijk te werken. Wat dat betreft heeft deze garagehouder het goed voor elkaar. En ook met de looks is niets mis. Overdag wordt de garage afgeschermd door aluminium platen, maar ‘s avonds komt het licht door de platen en kun je sneaky een kijkje in de garage nemen!

Op de verdieping boven de garage vind je een kantoor, fitnessruimte en een grote badkamer. Het appartement ligt op de bovenste verdieping, compleet met dakterras van waar je een prachtig uitzicht op de buurt hebt. De minimalistische look van het exterieur vind je ook terug in het interieur. Leuk detail is de houten trap naar het appartement, die een warm thuisgevoel geeft. Als je thuis zelf een minimalistische look wilt creëren, is het handig om onze tips even te bekijken. Zo weet je precies welke stappen je moet nemen en zet je in één keer de juiste sfeer neer.

Bij daglicht is het minimalistische exterieur van dit betonnen huis al prachtig om te zien. Maar als het donker wordt en de lampen aangaan is het plaatje helemaal compleet!

Ben je een echte liefhebber van auto’s en heb je een prachtig exemplaar voor de deur staan? Check dan dit huis van golfplaten. Naast het huis staat namelijk een heel toffe garage met een glazen wand, zodat je altijd naar je bolide kunt kijken.

Reageer op artikel:
Dit betonnen huis is de droom van elke autoliefhebber
Sluiten