Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 6 jul 2020

Gaaf en makkelijk – zo geef je je muur een heuse industriële betonlook

Zoek je naar een manier om je interieur meer karakter te geven? Dan is een betonlook op de muur misschien iets voor jou. Het oogt industrieel en geeft de ruimte tegelijkertijd ook iets warms en rustiek. Dit is een hele goed optie voor ieder interieur. Bovendien is een betonlook creëren helemaal niet moeilijk met verschillende mogelijkheden.

Een betonlook op de muur is een geweldig idee als je dol bent op een industrieel interieur. Je kunt het mooi combineren met houttinten en donkere warme tonen.

Betonlook muur makkelijk maken

Dikke verf

De makkelijkste manier om een betonlook muur te creëren is toch wel met behulp van verf. Betonlook verf is een dik soort verf dat er uitziet als kikkerdril. Het gebruik hiervan is eerst even wennen. Door de dikte kan de verf ver uitgestreken worden.

In de verf zitten kleine witte balletjes. Bij het uitsmeren van de verf, smeer je ook de witte balletjes uit. Daarmee creëer je het veegeffect dat zorgt voor die betonlook. Je bepaalt de look van de muur met de richting waarop je verft en hoe erg je de verf uitsmeert. Smeer je het niet ver uit? Dan krijg je een drukker patroon op de muur.

De verf kun je gebruiken op de muur, maar ook op andere oppervlakten zoals meubels of de trap. We kunnen je aanraden gebruik te maken van een kwast in plaats van een verfroller. De roller geeft vaak niet de gewenste betonlook. Gebruik een primer voordat je de verf aanbrengt.

Je hebt verf met een betonlook van onder andere Alabastine en LoftStyle.

Behang

Deze optie ligt misschien een beetje voor de hand, maar je kunt in je interieur ook prima gebruik maken van behang met een betonlook. Je hebt dit namelijk ik allerlei soorten kleuren en verschillende patronen die allemaal een andere look aan je interieur geven.

Dit vliesbehang van Praxis is wat donkerder en drukker, maar geeft de ruimte een warme vibe. Maar je kunt ook gaan voor een lichter behang, zoals deze van Karwei, dat wat neutraler en toegankelijker van toon is.

Meer lezen over een industrieel interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Industrial InteriorInterieur Designer

Reageer op artikel:
Gaaf en makkelijk – zo geef je je muur een heuse industriële betonlook
Sluiten