Lotte Wullems
Lotte Wullems Interieur 29 jan 2018

Beter slapen: dit zijn de 5 beste kleuren voor de slaapkamer

Lig je ‘s nachts vaak te woelen en kom je maar niet in slaap? Natuurlijk kan dat zijn omdat je veel piekert, maar het kan ook te maken hebben met je omgeving. Wist je namelijk dat kleuren invloed hebben om jouw humeur en gemoedstoestand? De Britse hotelketen Travelodge deed onderzoek naar welke kleuren voor een goede nachtrust zorgen. Nieuwsgierig? Dit zijn de vijf beste kleuren voor de slaapkamer.

Wil je beter slapen? Verban dan ook deze negen dingen uit je slaapkamer.

Blauw: kalmerend

Wellicht komt het niet als een verrassing: de beste slaapkamerkleur is volgens het onderzoek blauw. Gemiddeld bleken mensen die in een blauwe kamer vertoeven, zo’n 7 uur en 52 minuten te slapen. Het is dan ook een kalmerende kleur, die zorgt voor een rustig hartritme en een gevoel van sereniteit.

Inspiratie:Een blauwe slaapkamer om heerlijk in weg te dromen

Blauwe kussens op bed

Geel: stimulerend

Je zou het wellicht niet verwachten, maar gele slaapkamer scoren ook erg hoog. Met een gemiddelde van 7 uur en 50 minuten staat deze kleur nét onder blauw. Wist je dat geel het zenuwstelsel stimuleert en zorgt voor een vrolijk gevoel? Het is een frisse tint, maar als je iets meer warmte wil, dan kun je ook voor okergeel gaan.

Inspiratie: Match made in heaven: blauw en okergeel

Groen: rustgevend

Wil je je slaapkamer iets meer diepte geven? Ga dan voor een groene muur en weelderige planten. (wist je dat planten gezond zijn en de lucht zuiveren?). Deze kleur staat op de derde plek in het rijtje en zorgt voor een gemiddelde nachtrust van 7 uur en 36 minuten.

Inspiratie: Geef je kleine slaapkamer meer sfeer met een groene muur

Rustgevende slaapkamer

Zilver: luxe en comfortabel

Zij die slapen in een slaapkamer met zilverkleurig thema, krijgen gemiddeld 7 uur en 33 minuten slaap per nacht. Zilver geeft een slaapkamer een luxe uitstraling en een bepaalde schittering, als de maan, waardoor onze ogen denken dat het nacht is en dat zorgt ervoor dat we lekker in slaap vallen.

Inspiratie: Het luxe hotelgevoel in 7 stappen

Oranje: stabiliteit

p de 5e plaats eindigt de kleur oranje, met gemiddelde nachten van 7 uur en 28 minuten. Oranje geeft een kamer warmte en zorgt voor een stabiele atmosfeer waarbij spieren ontspannen: ideaal om bij in slaap te vallen.

Inspiratie: Oranje en velours in de mix

Deze kleuren zorgen voor een minder goede nachtrust

Vrolijke accenten blijken goed te werken in de slaapkamer, grijs, paars en bruin daarentegen een stuk minder. Heeft jouw slaapkamer toch grijze muren? Fleur deze dan op met accessoires, zoals gekleurde kussens op het bed of een mooie fluwelen stoel.

Travelodge

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Beter slapen: dit zijn de 5 beste kleuren voor de slaapkamer
Sluiten