Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 25 apr 2018

De betekenis van alle symbolen van je wasmachine op een rijtje

Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de wasmachine. Leuk, maar dan wil je natuurlijk wel precies weten wat al die symbolen op je wasmachine betekenen. Want waar moet het wasmiddel in? En waar is dat andere kleine vakje voor? Roomed zet alle wasmachine symbolen voor je op een rijtje.

Ieder huishouden heeft er waarschijnlijk al wel eens mee te maken gehad. Wanneer je een nieuwe wasmachine gekocht hebt, trek je vol enthousiasme de waslade waar het wasmiddel in moet open. Dan kom je tot de conclusie dat er niet één, maar drie vakjes zijn waar eventueel je wasmiddel in moet. Waar kies je voor? En is de andere dan voor wasverzachter?

De truc is gewoon even goed te kijken naar de symbolen die in de waslade te zien zijn. Heb je drie verschillende compartementen? Dan zie je daar hoogstwaarschijnlijk een |, een || en een * bij.

roomed-wasmachine-symbolen
vintagerevivals

| = de voorwas

Een wasprogramma met voorwas gebruik je wanneer er hardnekkige vlekken in je kleding zit. Niet alle wasmachines hebben deze optie. Zie het als een extra spoel- en weekbadje voor je kleding. Je doet hier alleen het wasmiddel in dat je wilt gebruiken bij de voorwas.

|| = de hoofdwas

Na de voorwas komt de hoofdwas. Hier doe een normale dosis wasmiddel in, meestal ter grootte van de dop van de wasmiddel die je gebruikt. Het vakje van de hoofdwas gebruik je vrijwel altijd als je gaat wassen, omdat (bijna) alle wasprogramma’s gebruikt maken van de hoofdwas.

* = de wasverzachter

Wil je extra zachte kleren die nog een lange tijd lekker fris blijven ruiken? Ga dan voor een lekkere wasverzachter. Dit is meestal het kleinste vakje van de waslade en is te herkennen aan een sterretje of bloemetje. Dat moet goed te onthouden zijn, omdat wasverzachter vaak bloemig ruikt.

Nog meer symbolen

Ook benieuwd naar wat alle symbolen van jouw oven precies beteken? We helpen je in dit artikel.

Wasmachine symbolen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De betekenis van alle symbolen van je wasmachine op een rijtje
Sluiten