Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 13 nov 2020

4 websites waar je betaalbare kunst vindt (laten we zeggen onder de €50,-)

Als jouw lege muur wel iets bijzonders kan gebruiken, betaal je voor originele kunst uiteraard de volle mep. Begrijpen we helemaal, kunstenaars moeten ook ergens van leven, maar vaak is dat jammer genoeg niet echt een prijs die voor iedereen is weggelegd. Gelukkig zijn er nog een hoop andere alternatieven om toch aan mooie betaalbare kunst te komen en wij delen ze graag met je.

Onze tip: ga (nog) niet voor het echte werk, maar voor een print van het kunstwerk. Zulke prints, maar ook betaalbare kunst van (nog) onbekende kunstenaars, zijn op verschillende websites te vinden. Bekijk deze vijf voorbeelden eens.

Betaalbare kunst (of prints daarvan) scoor je hier

1. Saatchi

Op de website van Saatchi kun je heel handig filteren op prijs, maar ook op soort kunst. Prints, schilderijen, collages of fotografie, het is er allemaal te koop.

De schilderijen zelf koop je overigens niet voor minder dan €50 (we hebben ook items van $10.000 en meer voorbij zien komen), maar check vooral de categorie prints. Deze hebben we voor $40 voorbij zien komen. En doordat je op de website ook makkelijk kunt filteren vindt je altijd wel iets wat in jouw price range valt.

2. Etsy

Etsy is een wereldberoemde webshop. Bijna alles wat je kunt bedenken is er wel te koop! Iedereen kan op Etsy een eigenlijk ‘winkeltje’ beginnen en daardoor is de website uitgegroeid tot een verzamelplaats van (jong) talent.

3. Society6

Een fijne webshop met prints voor aan de muur, maar ook voor op een douchegordijn, telefoonhoesje, kleden, klokken of servies. Bij Society6 kies je een mooi ontwerp uit wat op allemaal verschillende soorten ondergronden geprint kan worden.

4. Minted

Als je op zoek bent naar hippe grafische vormen, kijk dan snel op Minted. Je bent hier overigens ook aan het goede adres voor uitnodigingen, papier en stationary.

Kunst huren?

Nog een optie om goedkoper aan kunst te kopen, is kunst huren. We schreven al eerder een artikel over Swapkunst, die het schilderij gewoon bij je langs komen brengen. Maar kijk ook zeker of er een kunstuitleen bij jou in de buurt is voor unieke kunst aan de muur.

Meer over kunst op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 websites waar je betaalbare kunst vindt (laten we zeggen onder de €50,-)
Sluiten