Maud van Dijck
Maud van Dijck Slaapkamer 23 okt 2021

Volgens experts is dit de beste kleur voor in de slaapkamer

Welke kleur wil je jouw slaapkamer in verven? Volgens makelaars is er maar één juist antwoord op deze vraag: blauw. Blauw mag dan een minder populaire keuze zijn voor de woonkamer, maar in de slaapkamer wil je hem graag op de wand terugzien.

Hopelijk ben je na onze voorbeelden er ook van overtuigd dat blauw een goede keuze is voor jouw slaapkamer.

Blauw in de slaapkamer

Een slaapkamer waar je tot rust kan komen

Blauw is een kalme kleur en daardoor een ideale keuze voor de slaapkamer waar je na een lange dag werken je rust wilt vinden. Er zijn ook verschillende studies over de werking van blauw op ons brein gedaan waaruit kwam dat tinten van blauw wel degelijk een kalmerend effect op ons kan hebben.

Door een rustige kleur voor je slaapkamer te kiezen voel je je meteen verwelkomd in je eigen interieur en voelt het als een plek waar je naar toe kan vluchten om te ontspannen.


Voor makelaars en huiseigenaars is het misschien ook een slim idee om de muren in hun slaapkamer blauw te verven. Amerikaanse huizensite Zillow zag dat onder de toekomstige kopers vooral een donkerblauwe slaapkamer populair was.

Denk aan marineblauw of zwartblauw, maar ook lichte tinten van blauw zijn een prima keuze voor je slaapkamer. Een blauwe woonkamer krijgt een nogal gemengde reactie met mensen die het of heel mooi vinden of helemaal niks. Dus deze kleur wil je maar even overslaan als je binnenkort gaat verhuizen.

Blauw in je interieur verwerken

Een blauwe kleur voor de slaapkamer mag dan wel gewild zijn, maar dat betekent niet dat je koste wat het kost een blauwe slaapkamer zelf wilt hebben. Het belangrijkste is nog steeds dat het binnen je interieur past.

Wanneer de rest van je huis bijvoorbeeld een totaal andere look dan je slaapkamer heeft dan zal je zelf ook het gevoel hebben dat er iets niet klopt en dan zal die blauwe kleur je niet geruststellen. Kijk dus nog eens goed naar je kleurenschema voor je de kwast erbij pakt.

Er is een grote kans dat een tint van blauw wel past bij jouw interieur. Probeer voor te stellen hoe je het blauw ook in je huis wilt verwerken? Wil je alle muren in je slaapkamer blauw verven of toch maar voor een accentmuur kiezen?

Of verwerk je liever accentkleuren door middel van accessoires in je interieur? Hieronder kan je in ieder geval verder lezen over welke kleuren er goed met blauw samengaan.

Combineren kan je leren – met deze kleuren combineer je blauw het beste

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Volgens experts is dit de beste kleur voor in de slaapkamer
Sluiten