Maud van Dijck
Maud van Dijck Keuken 17 sep 2021

Dit zijn de 3 beste kleuren voor in de keuken (volgens experts)

Houd je van witte moderne keukens of toch liever groene landelijke keukens? Dan zit je hier sowieso goed. Wij leggen uit (met behulp van interieurexperts) waarom je je keuken in een van de onderstaande kleuren wilt verven.

Natuurlijk zijn er meer dan 3 kleuren die mooi voor in de keuken zijn, maar met deze drie zit je in ieder geval goed zeggen professionele makelaars die bij Apartment Therapy aan het woord zijn.

Je zal dan ook wel zien dat deze makelaars allemaal naar lichte en neutrale tonen toetrekken aangezien ze zich bezighouden met hoe ze het beste een huis kunnen verkopen. En een neutrale tint valt makkelijker bij mensen in de smaak.

3 kleuren voor jouw keuken

1. Wit

Wil je een tijdloze keuken? Ga dan voor wit. Volgens Danielle Desjardins is wit de ideale keuze. Het werkt in iedere keuken, hoe groot of klein die ook is. Verder valt wit interieur ook altijd in de smaak bij toekomstige kopers als je in een paar jaar tijd weer uit die starterswoning wilt vertrekken.


Een witte keuken werkt gewoon! Naast dat de kleur tijdloos is, geeft het ook een nette uitstraling en ziet je keuken als die helemaal opgeruimd is er brandschoon uit.

2. Greige

Nog zo’n tijdloze kleur voor de keuken is greige, de mooie mix van wit en beige. Maar vergis je niet, er zijn veel verschillende tinten greige. Het is een neutrale kleur en daarom in combinatie met de vele greige tinten is het ook heel veelzijdig.


Wil je warmte in je keuken dan moet je volgens David Bluhm voor een greige kiezen dat dichter bij beige zit. Voor een koele ondertoon is een wat grijzere greige weer een goede keuze. Met greige kan je dus gemakkelijk voor een moderne keuken kiezen of juist voor een industriële keuken.

3. Lichtgroen

Ga voor een landelijke keuken met lichtgroene keukenkasten. Mensen willen zich nog steeds meer verbonden voelen aan de natuur en dat weerspiegelt in hun interieurkeuzes zegt Martin Orefice. De kalmte die groen uitstraalt brengt daarbij ook rust naar je keuken.


Daarnaast is lichtgroen ideaal om toch wat kleur in je keuken te brengen tussen al die neutrale tinten door zoals je kan zien in de boerderij keuken hierboven.

Leer het van de beste: zo ruimt Marie Kondo haar keukenkasten op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Dit zijn de 3 beste kleuren voor in de keuken (volgens experts)
Sluiten