De beste niet-standaard kamerplanten voor beginners

Iedereen moet ergens beginnen. Als je nu nog totaal geen verstand hebt van kamerplanten, maar wél graag meer groen in huis wilt, dan is de kant groot dat je gaat zoeken naar ‘kamerplanten voor beginners’. In al die lijstjes zie je vaak dezelfde planten voorbij komen. Wij delen vandaag 5 níét-standaard kamerplanten waar je ook als beginner veel plezier van zult hebben.

Toen mijn kamerplantenverslaving begon te groeien, kocht ik trots een Calathea Warscewiczii in het tuincentrum. De zachte bladeren, diepe kleuren, ik was er meteen verliefd op. Little did I know dat deze kamerplant stiekem een enorme diva is. Binnen de kortste keren hingen de bladeren slap, en ging de plant dood.

Nu weet ik gelukkig íéts meer van kamerplanten (en heb ik er 60 in huis staan), en deel ik dan ook maar al te graag een lijstje met kamerplanten voor beginners. En dan hebben we het niet over de Pannenkoekenplant, Monstera, cactus of vetplant, want die kennen we nou wel.

Niet-standaard kamerplanten voor beginners

1. Epipremnum Marble Queen

Deze sterke kamerplant heeft meer bladtekeningen dan de bekendere Epipremnum aureum. Of Scindapsus, want zo wordt deze kamerplant ook wel genoemd. Zet ‘m op een lichte plek, en deze kamerplant zal elke beginner belonen met nieuwe bladeren.

2. Maranta

Ook de Maranta wordt steeds populairder – en we snappen wel waarom. Deze kamerplant is makkelijk om te verzorgen (een scheut water om de 5 tot 8 dagen en je bent good to go) en ziet er fantastisch uit door de roze nerven in het blad.

3. Ficus Elastica Tineke

De Rubberplant kan wel tegen een stootje. In totaal zijn er wel 1000 verschillende soorten, maar ons oog is gevallen op de Ficus Elastica Tineke. Deze plant heeft lichte bladeren waarbij donkergroen, lichtgroen en wit elkaar in penseelstreken afwisselen.

4. Monstera Adansonii

Als je gek bent op de grote Monstera in huis, dan mag z’n kleine broertje niet ontbreken. Hij groeit snel, is makkelijk te verzorgen én een perfecte kamerplant om te beginnen met stekken.

5. Zz-plant

We hebben het al vaker over de ZZ-plant gehad op Roomed, maar dan vooral over z’n quirky uiterlijk. Maar wist je ook al dat deze plant hartstikke makkelijk in de verzorging is? Ook als je deze plant een keer vergeet om water te geven, blijft ‘ie lekker groeien. Een stevige plant mét looks, wat wil je nog meer?

Hier moet je als kamerplanten-newbie ook vanaf weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste niet-standaard kamerplanten voor beginners
Sluiten