Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Design 24 december 2016

Best of 2016: onze favoriete Interior Icons met een bijzonder verhaal

Het einde van 2016 is alweer in zicht! Tijd voor ons om de balans op te maken. En dat was nog knap lastig, want 2016 was design-wise een goed jaar. Maar het is gelukt. In aanloop naar de laatste feestelijke dag van het jaar maken wij lijstjes met alle hoogtepunten van 2016. In deze ‘best of 2016’ vertelt Roomed’s Esmé je alles over haar favoriete Interior Icons.

Halverwege 2015 begon ik met een nieuwe serie: de Interior Icons. Voor mij persoonlijk één van de leukste artikelen om te schrijven. En in het afgelopen jaar heb ik jullie – hoop ik – ook mogen ‘onderwijzen’ in de wondere wereld van interieurdesign. Dit zijn mijn favoriete icons met een bijzonder verhaal!

Eames House Bird door Charles en Ray Eames

Begin 2016, op 2 januari om precies te zijn, startten we meteen met één van de meest bijzondere verhalen. Want de welbekende Eames House Bird is stiekem helemaal geen ontwerp van het Eames-duo. Tijdens één van hun reizen vonden zij de vogel in Canada en werd wereldberoemd door een fotoshoot in hun eigen huis, waar de vogel een prominente plek had. Het complete verhaal lees je hier!

Bron: Tom Dixon

Mirror Ball door Tom Dixon

Deze beroemde lamp van Tom Dixon wordt gemaakt van polycarbonaat en aluminium. Hierdoor is de lamp eigenlijk een soort ronde spiegel. Maar eigenlijk.. was dat niet echt de bedoeling. Dixon hoopte dat hij met deze samenstelling een heel ander effect zo bereiken. Eentje waarbij de lamp juist helemaal zou wegvallen in het interieur. Dát is niet echt gelukt, maar er werd toch besloten om de lamp te produceren.

For the Love of God door Damien Hirst

Deze veelbesproken schedel is bezet met 8601 diamanten, waaronder een peervormige diamant op het voorhoofd van niet minder dan 52,4 karaat. Daarmee is For The Love Of God meteen het duurste kunstobject ooit gemaakt. Het kunstwerk deed nogal wat stof opwaaien, vooral met de verkoop. Een quote van een journalist: “Everyone in the art world knows Hirst hasn’t sold the skull. It’s clearly just an elaborate ruse to drum up publicity and rewrite the book value of all his other work.” Hoe dit zit? Het complete verhaal lees je hier.

Bron: Flos

De Gun lampen door Philippe Starck voor Flos

Deze lampenserie van Philippe Starck is écht zo’n gevalletje van you either hate is or you love it. Er is eigenlijk geen tussenweg. Maar Starck plantte echt niet zomaar een geweer-vormig object op een lampenvoet. Er zit wel degelijk een verhaal achter en de lampenvoeten hebben een gegraveerde tekst: “Happiness is a hot gun“.

Benieuwd naar onze favoriete binnenkijkers van het afgelopen jaar? Die bekijk je hier!

Reageer op artikel:
Best of 2016: onze favoriete Interior Icons met een bijzonder verhaal
Sluiten