Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 31 dec 2016

Best of 2016: de persoonlijke favorieten van de Roomed redactie

Het einde van 2016 is alweer in zicht! Tijd voor ons om de balans op te maken. En dat was nog knap lastig, want 2016 was design-wise een goed jaar. Maar het is gelukt. In aanloop naar de laatste feestelijke dag van het jaar maken wij lijstjes met alle hoogtepunten van 2016. We eindigen onze round up met de persoonlijke favorieten van de Roomed redactie.

Esmé: het meest inspirerende gesprek

Een van de leukste en meest inspirerende dingen van het afgelopen jaar was het gesprek dat ik voerde met Werner. Werner sprong in het diepe, kocht samen met zijn partner een prachtig pand in Amsterdam en maakte zijn droom werkelijkheid: het openen van een bed and breakfast. Het was zo leuk om in gesprek te gaan met iemand ‘die het gewoon maar heeft gedaan’. En hoe! Villa Nicola ziet er prachtig uit – bekijk hier het complete artikel – en daarnaast kregen we ook een rondleiding in zijn eigen appartement. Overal in het pand is iets moois te zien. Van het stijlvolle Ralph Lauren behang tot de kleurige bloemen en bijzondere accessoires.

Daarnaast kwam ik er achter dat Werner niets liever doet dan zijn bed and breakfast én zijn eigen appartement open te stellen aan vrienden en familie, maar ook voor photoshoots en perspresentaties. Anderen laten genieten van de fijne plek die je zelf hebt gecreëerd en hebt samengesteld, er is niets mooiers dan dat!

Maartje: erop uit!

Pas halverwege 2016 ging ik bij Roomed aan de slag en toch vind ik het nú al moeilijk om een keuze te maken tussen al het leuks dat ik heb gedaan. Toch is er één artikel dat er voor mij uitspringt en dat is vooral omdat ik er heerlijk zelf op uit kon gaan! Ik mocht namelijk schrijven over één van mijn favoriete buurten in Amsterdam: de Haarlemmerbuurt. Op een donderdagochtend ging ik met een camera op zak op pad, klaar om langs al mijn favoriete plekjes te gaan.

De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk zijn heel divers. Je vindt er vintage winkeltjes, koffietentjes, interieurwinkels en concept stores. Benieuwd geworden? Mijn volledige artikel met alle must-visits vind je hier!

Joëlle: mijn favoriete binnenkijker

Afgelopen jaar heb ik veel mooie en inspirerende artikelen mogen schrijven. Ook voor mij was het dus erg moeilijk om een keuze te maken welke ik het leukste vond. Toch is er één binnenkijker die me enorm is bijgebleven, en dat is dit prachtige vakantiehuis op Shelter Island. Naast de onwijs aardige eigenaar (Lisa Jones) die tevens ook de designer was, klopte ook werkelijk alles aan dit vakantiehuis: het subtiele maar ook onverwachte kleurenpalet, de prachtige designstukken, de materiaal keuze en als laatste natuurlijk het adembenemende uitzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Best of 2016: de persoonlijke favorieten van de Roomed redactie
Sluiten