Best of 2016: de mooiste binnenkijkers

Het einde van 2016 is alweer in zicht! Tijd voor ons om de balans op te maken. En dat was nog knap lastig, want 2016 was design-wise een goed jaar. Maar het is gelukt. In aanloop naar de laatste feestelijke dag van het jaar maken wij lijstjes met alle hoogtepunten van 2016. En we trappen af met de mooiste binnenkijkers.

Het afgelopen jaar stond wel een beetje in het teken van ‘eigen binnenkijkers’. Elke maand stapten we in de auto en reisden we af naar te gekke huizen en appartementen met de allermooiste interieurs. Na zulke shoots ben ik me altijd héél bewust van het feit dat ik écht de leukste baan ter wereld heb. Dat er toch elke keer weer interieur liefhebbers zijn die hun huis voor ons (en de rest van Nederland) openstellen vind ik heel bijzonder. En daarom maakten we een lijstje met een aantal fijne binnenkijkers met mooie verhalen. Enjoy!

Sander van Eyck & Cocoon House

Sander van Eyck is interieur ontwerper en mede-eigenaar van het prachtige Cocoon House, een verborgen huiskamer in Amsterdam waar álles te koop is. Na ons bezoek aan Cocoon House nodigde Sanders ons ook uit in Utrecht. Sander woont in een prachtig oud pand, dat hij helemaal verbouwde. Het interieur is echt jaloersmakend… Check hier de binnenkijker!

Het te gekke appartement in Utrecht van Hans, Roberto en Benidito (de kat)

Hans mailde ons, naar aanleiding van ons bezoek aan Sander van Eyck, een goede vriend van Hans. Of we ook bij hem langs wilden komen. Na het zien van een aantal snapshots was de afspraak snel gemaakt. Tijdens ons bezoekje kwamen we er achter dat Hans het appartement zelf heeft verbouwd. Dit gegeven maakt het zolderappartement nóg unieker. Want eerlijk, volgens ons wonen Hans en Roberto in het mooiste paleisje van Utrecht.

Liza Chloë heeft smaak. Een héél goede smaak

Als je vaak fietst over de Amsterdamse grachten, dan kun je bijna niet anders dan soms stiekem naar binnen gluren en fantaseren over wie hier woont. Of in mijn geval: hoe het zou zijn om zelf in zo’n prachtig pand te wonen. Gelukkig konden we bij Liza Chloë ook digitaal naar binnen gluren, want zij plaatst zo af en toe prachtige foto’s van haar interieur op Instagram. Nóg meer reden voor ons om haar op te zoeken aan de fijnste gracht van Amsterdam.

In elk hoekje iets leuks te zien

Nienke en ik leerden elkaar kennen tijdens onze studie interieurdesign. Nu is ze fotografe en styliste en woont ze samen met Marc in Wormerveer. Aan het water, met uitzicht over de oude Zaanse pakhuizen. Het huis van Nienke en Marc is hét perfect voorbeeld van een goed gestyled interieur, waar overal wel iets fijns is te zien! Neem een kijkje..

Een interieur vol natuurlijke materialen en een vleugje bohemian

Deze binnenkijker is ook heel bijzonder. We maakten namelijk een reportage over het interieur van de ouders van Roomed’s Maartje! Brigitte heeft een heerlijk licht huis vol unieke vondsten en souvenirs. Het coolste object in huis? De lamp boven de eettafel die zij zelf maakte.

Alles wit, grijs en beige

Scandinavische sferen in Haarlem, dat is wat we vonden in het te leuke huis van Sanne. Deze kinderkamer is toch echt te gek? Daarnaast deden we heel wat inspiratie op voor het stylen van een compact dakterras en het combineren van verschillende stoffen en materialen.

Maar dit is nog niet alles. We maakten er nog veel meer! Wat dacht je van het stijlvolle appartement van kunstverzamelaar Mare. Of de Sint Michaelskerk dat is omgebouwd tot vakantieverblijf. En woon je in een compacte studio of appartement? Dan kun je vast heel wat ideeën opdoen uit het interieur van Emma Peijnenburg.

We willen graag afsluiten met A BIG THANK YOU voor onze vaste fotografen. Jazzy Hartog, Marije Kuiper en Iris Duvekot: you guys rock!
En houd Roomed in de gaten, want de komende dagen zetten we nog veel meer ‘Best of 2016’ projecten op een rijtje!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Best of 2016: de mooiste binnenkijkers
Sluiten