Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 25 december 2016

Best of 2016: de mooiste architectuur

Het einde van 2016 is alweer in zicht! Tijd voor ons om de balans op te maken. En dat was nog knap lastig, want 2016 was design-wise een goed jaar. Maar het is gelukt. In aanloop naar de laatste feestelijke dag van het jaar maken wij lijstjes met alle hoogtepunten van 2016. Deze editie: de mooiste architectuur.

Want 2016 was ook qua architectuur zeker geen slecht jaar. Zo werd dit jaar het fantastische nieuws bekend gemaakt dat de ontwerpen van Le Corbusier (één van de favoriete ontwerpers van Roomed’s Esmé) op de Werelderfgoedlijst worden gezet. Het artikel lees je hier!

En dan nu: onze absolute favorieten qua architectuur en design van het afgelopen jaar. Enjoy!

Het nieuwe Havenhuis in Antwerpen: een ode aan Zaha Hadid

De plannen voor dit havenhuis werden in 2009 al gepresenteerd en toen werd al gezegd dat het een van de meest ambitieuze ontwerpen van Zaha Hadid was. Zaha Hadid heeft de oplevering van het gebouw helaas zelf niet meer meegemaakt, ze overleed en paar maanden ervoor. Het adres van het gebouw is Zaha Hadidplein 1, bedoeld als ode aan de architecte. Lees het artikel hier.

the cold pressed juicery

Deze juicery in Amsterdam is ontworpen door Standard Studio, en daar begrijpen ze maar al te goed hoe het werkt. Middenin deze juicery staat namelijk een boom! Met het oog op al het ‘groens’ dat de sapjesbar te bieden heeft, maar ook gewoon omdat een beetje urban jungle élke ruimte een stukje leuker maakt. De volledige fotoserie van The Cold Pressed Juicery vind je hier!

Duurzame kas in Rotterdam wordt bewoond door gezin

Roomed bracht een bezoekje aan een wel heel bijzondere woonplek in Rotterdam, namelijk: een kas! De kas is een project van een aantal studenten die onderzoek deden naar duurzaam wonen. Helly Scholten woont momenteel met haar gezin in de kas, en dat heeft zo zijn voor- en nadelen (in de zomer kan het er wel 50 graden worden!). Het volledige artikel lees je hier.

Bron: De Zeen

De Chanel winkel in de P.C. Hoofdstraat

Dit is echt heel tof. De gevel van de Chanel winkel in de P.C. bestaat niet uit stenen bakstenen, maar uit bakstenen van glas! En wat blijkt? Ze zijn nog sterker dan beton! Voor meer foto’s en uitleg kun je het gehele artikel hier bekijken.

Een binnentuin in een huis in Vietnam

Om lekker in de urban jungle sferen te blijven: dit huis in Vietnam heeft een wel heel bijzondere tuin. Namelijk eentje ín huis. Dit geeft een rustgevend en tegelijkertijd natuurlijke sfeer. De reden achter deze indeling is trouwens minstens zo bijzonder als hoe het eruitziet, lees daarvoor hier het gehele artikel!

oude feestschuur wordt omgetoverd tot droomhuis

Deze oude schuur ziet er van buiten helemaal niet per se opvallend uit en dat maakt het extra bijzonder om een kijkje te nemen van binnen. Voordat deze schuur een woonhuis werd, werd hij gebruikt voor feesten. Dit zie je hier en daar nog terug in het interieur, bijvoorbeeld aan de gave grote trap die je vaak in clubs ziet. Check hier de volledige fotoserie!

Wij wensen je alvast een héél goed 2017!

Reageer op artikel:
Best of 2016: de mooiste architectuur
Sluiten