Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 29 dec 2016

Best of 2016: de leukste DIY’s made by Roomed

Het einde van 2016 is alweer in zicht! Tijd voor ons om de balans op te maken. En dat was nog knap lastig, want 2016 was design-wise een goed jaar. Maar het is gelukt. In aanloop naar de laatste feestelijke dag van het jaar maken wij lijstjes met alle hoogtepunten van 2016. Vandaag zetten we de mooiste Scandinavische binnenkijkers op een rijtje!

Dit jaar knutselden we wat af. Ongeveer elke maand planden we een ‘DIY dagje’. Oftewel: de hele dag knutselen, schilderen en foto’s maken. Dat resulteerde in een aantal toffe projecten en goede inzichten die je kunt lezen in onze do’s en don’ts. Tijd om onze favoriete projecten op een rijtje te zetten!

‘Marmeren’ schaaltjes van FIMO klei

Vroeger gebruikten we FIMO klei om kleine muisjes of beertjes te fabriceren, maar wie had gedacht dat je hiermee ook de marmerlook perfect kan namaken? Wij in elk geval niet. En daarom was het ook zo leuk om – na het opentrekken van de oven – te zien dat deze DIY perfect was gelukt. Het complete stappenplan bekijk je hier!

Een Room(ed) spray in vijf minuten

Wat kun je maken van een beetje gedestilleerd water, een paar druppeltjes geurolie en een scheutje wodka? Een room spray! Daarnaast maakten we ook een stylish label voor de flacon. Wij gebruiken deze spray nog regelmatig op kantoor waardoor het hier weer heerlijk naar ‘schone was’ ruikt.

Stylish palmblad in een mooie lijst

2016 was hét jaar van het palmblad. Tijdens onze velen ‘rondjes door Pinterest‘ kwamen we het groen keer op keer tegen. Eén foto trok meteen onze aandacht. We weefden het palmblad en gebruikten een ‘floating frame’ om ‘m in te lijsten. Check hier de DIY!

Een vlaggenlijn van rietjes

Deze DIY is zó simpel, maar super stylish. En zo zien we het graag! Men neme een aantal rietjes, wat gouden spuitverf en een naald en draad. Rijg de rietjes in een driehoek en hang de vlaggenlijn op in de kidsroom of gewoon stylish aan de muur van de woonkamer of home office. Het volledige stappenplan lees je hier.

Bakjes van kurk

Naast het palmblad zagen we het afgelopen jaar ook véél geometrische vormen en musthaves van kurk. Wij besloten deze twee te combineren en maakten deze handige bakjes die je kunt gebruiken in de home office of als plantenbakje!

Benieuwd naar onze leukste eigen video’s? Ook daar zitten wat handige DIY’s en hacks tussen. Je bekijkt ze hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Best of 2016: de leukste DIY’s made by Roomed
Sluiten