Zo bescherm je je planten tegen de vorst

Geen winterliefhebber? Dan ben je niet de enige. Sommige planten die buiten staan kunnen namelijk wel een winterjasje gebruiken. Wij geven je tips hoe je je planten tegen de vorst kunt beschermen.

bescherm je planten tegen vorst

Vorstgevoelige planten

Niet alle planten kunnen tegen de kou en de een kan hier weer beter tegen dan de ander. Vorstgevoelige planten zullen dan ook sterven bij vorst – en dat is zonde! Gelukkig zijn er een aantal tips om je planten te beschermen.

Gebruik noppenfolie

Heb je buiten planten in potten staan? Dan moet je deze goed beschermen. Dit kun je het beste doen door de potten goed te isoleren met noppenfolie. Doe dit aan de binnenste zijde en laat de onderkant vrij.

Zet planten in een pot op een beschutte plek

Als het flink gaat vriezen, verplaats de planten dan naar een beschutte en droge plek, zoals je garage.

Voorkom natte voeten

Als je planten in een pot staan, is het allereerst belangrijk dat het water gemakkelijk weg kan lopen. Als er namelijk een laagje onderin de pot achterblijft, kunnen de wortels doodvriezen.

vliesdoek
Warentuin

Gebruik een vliesdoek

Planten in de volle grond zijn minder kwetsbaar dan de exemplaren die in een pot staan en de aarde zorgt dan ook al voor isolatie. Maar een olijf- of palmboom moet ook boven de grond beschermd worden. Dit doe je door de boom met een vliesdoek te bedekken. Deze stof ademt voldoende, zodat de bladeren nog zuurstof krijgen. Sneeuwt het? Klop dan het laagje sneeuw van de doek af, zodat de takken niet bezwijken onder het gewicht.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo bescherm je je planten tegen de vorst
Sluiten