Berlijns appartement met een mix van klassieke elementen en Escher-patroon

Een oud pand zit vaak vol met klassieke elementen, zoals een visgraat vloer en ornamenten. Deze karakteristieke onderdelen geven een ruimte vaak ook een bepaalde elegantie. Het is ook een combinatie die we vaak zien in grachtenpanden en oude herenhuizen. Zo ook in dit appartement in Berlijn uit 1900. Maar in plaats van het bij deze klassieke look te laten, koos Marc Benjamin Drewes Architekturen ervoor om deze uitstraling te combineren met een opvallende print. Namelijk eentje van Escher!

De Nederlandse Escher is een van ‘s werelds beroemdste grafici vanwege zijn optische illusies. Benieuwd naar meer voorbeelden van zijn werk? Bekijk dan dit artikel.

Zoals je kunt zien, is er gekozen voor een minimalistisch interieur. Zo zie je alleen de meubels die nodig zijn en is de materiaalkeuze zo neutraal mogelijk gehouden. Wil je zelf een minimalistische look creëren? Volg dan onze stappenlijst voor een minimalistisch interieur!

Een interieur met weinig poes-pas kan nogal leeg overkomen, maar dankzij de prachtige ornamenten en klassieke visgraat vloer komt de minimalistische look helemaal tot zijn recht.

In eerste instantie waren de ornamenten strak; deze waren namelijk overgeschilderd. Aangezien het interieur zelf clean is, staat een grof element hier haaks tegenover. Hierdoor krijg je een mooi contrast wat de kamer een gaaf karakter geeft! Het visgraat parket valt daarnaast mooi samen met de typische oud-Marokkaanse deur. Dit maakt de kamer zo sprekend, dat accessoires bijna niet nodig zijn.

De kamers zonder visgraat vloer en ornamenten hebben een opvallende vloer in Escher-patroon met felle kleuren. Dit geeft het appartement zeker een leuke twist! Aangezien het patroon erg druk is, zijn ook hier de muren en het plafond neutraal gelaten en staat in de kamer alleen het broodnodige aan meubels. Zelfs in de badkamer ligt deze vrolijke tegelvloer!

Metazteken prints en kleden creëer je een fijne, warme sfeer, zeker in een minimalistisch interieur. Ook door de karakteristieke omlijsting die ruimte opvult, is hier verdere aankleding geen vereiste voor een fijne sfeer.

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
Berlijns appartement met een mix van klassieke elementen en Escher-patroon
Sluiten