Maartje Wieling
Maartje Wieling Spots 29 jan 2017

Benji’s in Amsterdam: koffie drinken in een te gekke urban jungle

Soms ga je uit noodzaak even snel op zoek naar een fijne plek in de buurt om een simpele kop koffie te drinken en daarbij iets te eten. Om vervolgens totaal overdonderd te worden door de ontdekking van een superleuk nieuw tentje waar je eigenlijk gewoon wil wonen… Zo ging het ook ongeveer toen ik voor het eerst bij Benji’s aan de Wibautstraat in Amsterdam binnenstapte.

Benji’s is heel ruim, licht en heeft open uitstraling met een hoog plafond. Daarbij zijn er overal planten te vinden, zowel op de grond als aan de muur en het plafond.

Wat ook meteen opvalt als je binnenkomt bij Benji’s, is de lange draaitrap middenin het café. De trap leidt naar een mezzanine met extra zitplek. De paal war de mezzanine op leunt, scheidt de bar van het zitgedeelte. Dit is dan ook meteen de enige scheiding die je in de ruimte vindt: de rest van het café is helemaal open. En dat geeft een onwijs mooi, ruimtelijk effect!
>> 7 tips om een grote ruimte knus en sfeervol in te richten

De industriële elementen bij Benji’s – zoals de betonnen muren, de vloer en de stalen plantenhangers – zijn perfect gecombineerd met warme, natuurlijk objecten. Denk aan roestkleurige vloerkleden, houten pallets en verschillende vrolijke kussens.

Ook kussens met een vrolijke print in huis halen? Bekijk ons lijstje met budget finds hier.

MEER LEZEN
Amsterdam blijft ons verbazen. Er duikt altijd wel weer ergens een nieuw fijn tentje op! Een tijdje geleden schreven we bijvoorbeeld over de Kanarie Club: een restaurant in de Hallen dat net geopend is en er onwijs tof uitziet. Check hier alle info en foto’s!

Fotografie door Maartje Wieling

Reageer op artikel:
Benji’s in Amsterdam: koffie drinken in een te gekke urban jungle
Sluiten