Boek 4 dec 2013 Florence

Belgium’s finest: tover je gewone tafel om in een juweeltje voor de feestdagen en WIN

We mogen haar stiekem half Belg noemen, want ze woont inmiddels al meer dan tien jaar in België. De super enthousiaste en getalenteerde Merel Baeten houdt van het Bourgondische leven, is altijd op zoek naar de nieuwste hotspots, is gek van interieur en net als wij houdt ze niet van regen, hypocrisie en koude koffie. Met een passie voor schrijven, interesse in nieuwe media, een huge crush on lifestyle, interior, fashion en trends en daarnaast haar talrijke creatieve uitspattingen helpt zij met Studio Birdy verschillende ondernemingen bij het inzetten van sociale media. En nu schrijft ze wekelijks in de rubriek ‘Belgium’s finest’ over alles wat we moeten weten, zien en ervaren bij onze zuiderburen, want wij rijden maar wat graag voor een weekend weg die kant op.


Win: De Tafels van Amandine
De feestdagen zijn weer in aantocht. En dat betekent voor velen van ons gezellig tafelen met vrienden en familie. En wat is er nu leuker om je gasten naast alle culinaire verwennerij ook nog eens een prachtig gedekte tafel voor te schotelen? De Antwerpse Régine Geerts weet hier alles van. In haar boek ‘De Tafels van Amandine’ toont ze hoe je in een handomdraai een mooie en gezellige tafel dekt. Met Roomed zijn wij bij haar in de winkel De Tafel van Amadine langs geweest voor inspiratie en tips. Ook dekte ze speciaal voor ons een mooie kersttafel en mogen we 5 van haar boeken weggeven, lees dus snel verder!

5De Tafels van Amandine

Theelichtjes personaliseren, bestek op een originele manier presenteren, vaasjes met schoolbordverf beschilderen, vintage servies gebruiken… Régine doet het allemaal en legt in haar boek De Tafels van Amandine stap voor stap uit hoe je een gewone tafel omtovert tot een echt juweeltje! Naast de vele creatieve oplossingen bevat het boek ook talloze historische anekdotes, prachtige foto´s ter inspiratie en etiquettetips.

6

Appeltje voor de dorst

Speciaal voor Roomed heeft Régine een kersttafel gedekt. Wit vormt hier de basiskleur, met hier en daar een rood accentje. Wat direct opvalt zijn de rode, gesuikerde appeltjes op een houten broodplank in het midden van de tafel. Makkelijk om zelf te maken, met een beetje opgeklopt eiwit smeer je de appels in en vervolgens strooi je er wat suiker overheen. Hierdoor zijn de appeltjes ook nog eetbaar, zo verwen je je gasten met een appeltje voor de dorst.

8

Naast wit ook nog een persoonlijk tintje

Om de kersttafel van Roomed een persoonlijk tintje te geven, heeft Régine gekozen voor enkele items van het Belgische label Clodette. Zoals de placemats waar je aan de hand van meerkeuzevragen je gasten het allerbeste kunt toewensen voor het nieuwe jaar. Of de labeltjes die Régine om elk setje van bestek heeft gehangen met daarop een grappig tekstje voor elke gast.

3
1

Amandine pops up!

Niet alleen in het boek van Régine kun je terecht voor inspiratie rond tafeldecoratie. Zo kun je in haar winkel Amandine in Berchem terecht voor de leukste woon- en decoratie items van merken als HouseDoctor, Serax, Clodette en Double Stitched. Onlangs heeft Régine samen met Noële De Vroey ook nog een pop-up shop geopend in de hippe Nationalestraat. Hier kun je nog tot 25 januari terecht, dus als je binnenkort kerstinkopen gaat doen in Antwerpen, ga zeker langs bij dit geweldig leuke shopadresje!

Adres
Amandine pop-up shop (tot 25 januari 2014)

Nationalestraat 47

2000 Antwerpen

Amandine

Fruithoflaan 39

2600 Antwerpen-Berchem


WIN: het boek De tafels van Amandine
Wij mogen maar liefst 5 keer het boek De Tafels van Amandine weggeven. Kan jij nog wat tips en inspiratie gebruiken voor de kersttafel? Lees dan snel verder.

WINNAARS
Luc Verhaert
Maarten Serneels
Sofie de Wolf
Inez Vidts
Dorine van Renterghem

Beste winnaars, van harte gefeliciteerd!! Jullie kunnen jullie adresgegevens sturen naar [email protected] Het boek wordt dan zo snel mogelijk toegestuurd, zodat jullie aan de slag kunnen met de kersttafel. Sturen jullie ons een foto van het resultaat? We wensen iedereen hele fijne feestdagen.

cover_voorplat_de_Tafels_van_Amandine_1024x1024
am8

Hoe maak je kans?

1. Like Roomed op Facebook.
2. Like De Tafel van Amandine op Facebook.
3. Laat hieronder weten waarom jij graag zou willen winnen. De winnaars worden woensdag 11 december bekendgemaakt.

www.tafelvanamandine.be

Reageer op artikel:
Belgium’s finest: tover je gewone tafel om in een juweeltje voor de feestdagen en WIN
Sluiten