Belgium’s finest: shoppen, dineren én overnachten in Graanmarkt 13

Florence 2 jul 2014 Hotel

We mogen haar stiekem half Belg noemen, want ze woont inmiddels al meer dan tien jaar in België. De super enthousiaste en getalenteerde Merel Baeten houdt van het Bourgondische leven, is altijd op zoek naar de nieuwste hotspots, is gek van interieur en net als wij houdt ze niet van regen, hypocrisie en koude koffie. Met een passie voor schrijven, interesse in nieuwe media, een huge crush on lifestyle, interior, fashion en trends en daarnaast haar talrijke creatieve uitspattingen helpt zij met Studio Birdy verschillende ondernemingen bij het inzetten van sociale media. En nu schrijft ze iedere twee weken in de rubriek ‘Belgium’s finest’ over alles wat we moeten weten, zien en ervaren bij onze zuiderburen, want wij rijden maar wat graag voor een weekend weg die kant op.


Aan de Graanmarkt 13 in hartje Antwerpen vind je een gigantisch en imponerend herenhuis waar op elke verdieping een andere beleving wordt gecreëerd. Zo is er in het statige pand een kunstgalerie, concept store en restaurant te vinden. En sinds kort huisvest er ook The Apartment, een prachtig ingericht duplex luxe appartement van de hand van architect Vincent Van Duysen.

GM4

Dromen die realiteit worden

Een paar jaar geleden opende Graanmarkt 13 haar deuren, en inmiddels is het een vaste waarde geworden voor stylish Antwerpen. Het duo achter dit bijzondere concept bestaat uit Ilse Cornelissen en Tim Van Geloven. Zij droomden van een plek die doet dromen en inmiddels is dit met hun laatste droom, The Apartment, zeker realiteit geworden!

GM18

GM17

GM16

GM12

Shop till you drop!

Bij Graanmarkt 13 komen kunst, mode, design, lifestyle en food samen. Met een mix van merken als Isabel Marant, Kenzo en Cedric Charlier kan elke fashionaddict hier naar hartenlust shoppen. Even modemoe? Geen probleem, je vindt er ook een geweldig assortiment aan design, kunst en home-accessoires van o.a. Maison Martin Margiela, Bulo en Hay.

GM14

GM13

GM11

GM15

Culinair genieten in de kelder

Zorg ervoor dat je je portemonnee niet leeg shopt, want na al dat winkelen moet je zeker nog even afdalen naar de kelder. Daar zit het restaurantgedeelte waar je in een fantastische omgeving kunt genieten van de creatieve smaaksensaties van chef Seppe Nobels.

Adembenemend mooi…

En dan dat prachtige duplex appartement op de bovenste 2 verdiepingen. Vincent Van Duysen was, net als voor de rest van het magische pand, verantwoordelijk voor de renovatie en inrichting. En het resultaat mag er absoluut wezen. Het privé appartement heeft een luxe, karakteristieke en toch huiselijke uitstraling dankzij het gebruik van natuurlijke kleuren en rijke materialen. Het is er adembenemend mooi, net als het uitzicht vanaf het dakterras. Het appartement is beschikbaar om te huren voor zowel lange als korte termijn.

02_Graanmarkt

04_Graanmarkt

05_Graanmarkt

06_Graanmarkt

10_Graanmarkt

11_Graanmarkt

Adres
Graanmarkt 13 – Conceptstore, restaurant & The Apartment
Graanmarkt 13

2000 Antwerpen

www.graanmarkt13.be

Reageer op artikel:
Belgium’s finest: shoppen, dineren én overnachten in Graanmarkt 13
Sluiten