Florence
Florence Binnenkijken 22 jan 2014

Belgium’s finest: mini appartement met loftallure

We mogen haar stiekem half Belg noemen, want ze woont inmiddels al meer dan tien jaar in België. De super enthousiaste en getalenteerde Merel Baeten houdt van het Bourgondische leven, is altijd op zoek naar de nieuwste hotspots, is gek van interieur en net als wij houdt ze niet van regen, hypocrisie en koude koffie. Met een passie voor schrijven, interesse in nieuwe media, een huge crush on lifestyle, interior, fashion en trends en daarnaast haar talrijke creatieve uitspattingen helpt zij met Studio Birdy verschillende ondernemingen bij het inzetten van sociale media. En nu schrijft ze wekelijks in de rubriek ‘Belgium’s finest’ over alles wat we moeten weten, zien en ervaren bij onze zuiderburen, want wij rijden maar wat graag voor een weekend weg die kant op.


De vele voormalige pakhuizen die Antwerpen als havenstad kent, worden tegenwoordig omgebouwd tot de meest indrukwekkende woon- en kantoorlofts. Je moet echter diep in de buidel tasten om een dergelijke loft van groot formaat te kunnen bemachtigen. De Antwerpse Caroline bewees dat het anders kan. Met hulp van architecte Katrien Van Doren van architectenbureau KOMAAN!architecten creëerde ze een loftuitstraling in haar gerenoveerde mini-flat van slechts 40 m².

Open ruimte met houten hal

Caroline kocht een piepklein casco-flatje in een gerenoveerd appartementsgebouw. Samen met architecte Katrien deelde ze de 40 m² zeer efficiënt in zodat de flat een stuk ruimer lijkt. Zo werd er een lichte open ruimte voorzien van slechts 1 afgesloten ruimte: de centrale houten hal met afzonderlijk toilet.

Netjes weggewerkt en plaats besparend

In de miniloft loopt een functionele schuine wand van het voorgevelraam tot aan de terrasdeur achteraan. Achter deze wand is er plaatsgemaakt voor een douche, keukenaanrecht, koelkast en bergruimte. Kortom, alles netjes weggewerkt. Ook werd er meer plaats gecreëerd door de verwarming in de vloer te verwerken.

Witte en multiplex platen

Door het merendeel van de woning wit te schilderen, lijkt de ruimte optisch groter. Om eentonigheid en een kille sfeer tegen te gaan, is er afwisselend gebruik gemaakt van gelakte mdf-platen en houten multiplexplaten die voor een warm accent zorgen. Alle overbodige details werden verder weggelaten om rust en eenheid te creëren.

Bakstenen muur

Naast de gecreëerde open ruimte in de kleine flat zorgt ook de bakstenen keukenmuur voor een loftuitstraling. Tel daarbij de inrichting op, met eenvoudige lampjes, houten stores, vintagespulletjes en meubelen uit een woonwarenhuis en je ziet dat ook een zeer kleine ruimte omgetoverd kan worden in een (ruim aandoend) loftappartement!

Fotografie door Lisa van Damme en Ian Hermans

www.studiobirdy.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Belgium’s finest: mini appartement met loftallure
Sluiten