Spots 19 feb 2014 Florence

Belgium’s finest: een bar uit de boekjes

We mogen haar stiekem half Belg noemen, want ze woont inmiddels al meer dan tien jaar in België. De super enthousiaste en getalenteerde Merel Baeten houdt van het Bourgondische leven, is altijd op zoek naar de nieuwste hotspots, is gek van interieur en net als wij houdt ze niet van regen, hypocrisie en koude koffie. Met een passie voor schrijven, interesse in nieuwe media, een huge crush on lifestyle, interior, fashion en trends en daarnaast haar talrijke creatieve uitspattingen helpt zij met Studio Birdy verschillende ondernemingen bij het inzetten van sociale media. En nu schrijft ze wekelijks in de rubriek ‘Belgium’s finest’ over alles wat we moeten weten, zien en ervaren bij onze zuiderburen, want wij rijden maar wat graag voor een weekend weg die kant op.


Bar Marie is vernoemd naar modemagazine Marie Claire, één van de populaire tijdschriftentitels van Sanoma Media. En dat is niet voor niets. Ontwerpbureau Creneau International kreeg van de uitgeverij de opdracht een personeelsbar te creëren met hetzelfde doel als hun tijdschriften: verhalen vertellen, inspireren en informeren… Lees je mee?

entree

Lekker lezen tijdens je werkpauze 

In het gerenoveerde kantoorgebouw van Sanoma Belgium in Mechelen is onlangs Bar Marie geopend. Naast de functie van personeelsrestaurant is het ook gericht op bedrijven uit de buurt en elke andere medialiefhebber, want Bar Marie voelt volledig aan alsof je in een tijdschrift beland bent. Tijdens je werkpauze even achterover leunen met een tijdschriftje in een inspirerend interieur, wie wil dat nu niet?

Rubrieken als ruimtes

De bar is geen klassiek mediacafé geworden, ontwerpers Maarten Groven en Simone Pullens van Creneau International hebben de ruimtes ingericht naar verschillende rubrieken van een magazine. Zo is er de gossip lounge, waar je ongegeneerd met elkaar kunt roddelen, een greenhouse waar plantjes en verse kruiden groeien, een home zone waar je lekker kunt wegzakken in een grote fauteuil en een meet & greet zone waar je aan een lange tafel kunt vergaderen.

gossip zone
BM6
green home
BM10
BM4

Gadgets & Graphics

Er zijn veel grafische en typografische elementen gebruikt waardoor het ´magazine gevoel´ nog meer versterkt wordt. Daarnaast zijn er allerlei leuke gadgets en accessoires tentoongesteld in de open kasten die je er direct kunt kopen. De adverteerdersrubrieken zijn ze dus ook niet vergeten!

BM8
gordijn half
BM2
typografisch1

Magazinebar

Het interieur van Bar Marie is een collage met voor ieder wat wils, een mix van verschillende kenmerken en stijlen dat niet in 1 woord te vatten is. Of misschien toch wel? Bar Marie, wat mij betreft de eerste magazinebar van België!

BM3
BM12
BM11

Adres
Bar Marie

Stationstraat 55 

2800 Mechelen

www.barmarie.bewww.creneau.com

Reageer op artikel:
Belgium’s finest: een bar uit de boekjes
Sluiten