Renée Leeuw
Renée Leeuw Shopping 18 jul 2015

Behind the scenes @ Brainy Days

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online conceptstore. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten heeft Brainy Days een showroom in Amsterdam Oud West waar je een kijkje kunt nemen op vaste inlooptijden. Naast de showroom dient de locatie ook als creatief concept atelier waar op freelance basis concepten ‘gemaakt’ worden voor diverse creatieve merken en opdrachtgevers. Een flexibele ruimte die constant kan transformeren.

Per 1 juli hebben we de sleutels gekregen van ons nieuwe pand aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam Oud-West. Een levendige buurt waar zich steeds meer creatieve bedrijfjes vestigen. Het is heerlijk om een nieuwe plek te hebben aan de kade, waar genoeg te beleven is. De afgelopen weken stonden in het teken van verhuizen en klussen. Alle spullen uit het vorige pandje aan de Hazenstraat stonden opgeslagen bij ons thuis en hebben we verhuisd naar de Jacob van Lennepkade. Heerlijk om werk en privé weer gescheiden te hebben en nog een groot bijkomstig voordeel: ons huis is in één keer 25% groter geworden!

Indeling ruimte
De ruimte hebben we praktisch ingedeeld met een magazijn voor de webshop, presentatiewand om alle producten te presenteren en twee enorme bureau’s, die in hoogte verstelbaar zijn. Op die manier kunnen de bureaus zowel als werkplekken en als presentatietafels gebruikt worden. Leuk wordt het zeker! Nu is het een kwestie van inrichten, stylen, nieuwe merken zoeken en er ons plekje van maken. De raamstickers zijn in de maak en mijn ervaring is, als die er eenmaal op zitten, dan is het in één keer heel echt! Ik kan niet wachten..

Concept atelier en showroom
De showroom zal vanaf september op vaste inlooptijden geopend zijn en daarnaast op afspraak. Super fijn als je een product in het echt wilt zien of als je in Amsterdam woont en het zonde vindt om verzendkosten te betalen. Nu kan je natuurlijk ook alvast even langs wippen, maar stuur wel even een mailtje omdat we in juli en augustus nog niet op vaste tijden aanwezig zijn. In de webshop hebben we de functie ‘afhalen’ al toegevoegd.

Naast de showroom gebruiken we de ruimte als concept atelier. Dit wil zeggen dat wij als freelancers concepten ‘maken’ en zijn in te huren op het gebied van concept ontwikkeling, marketing en styling. Naast freelance klussen gaan we de ruimte ook gebruiken voor creatieve events en workshops. De eerste workshop staat in augustus gepland in samenwerking met DeHuismuts. Dit belooft een zomerse workshop te worden met onder andere table styling en bloemschikken. Snel meer daarover…

Ik ben benieuwd wat je van de nieuwe locatie vindt!
We hopen je snel een keer te zien,

In september zal de officiële lancering plaats vinden. Stay tuned!

Have a Brainy Day!

Groetjes Vera

Brainy Days
Jacob van Lennepkade 296
1053 NG Amsterdam

Reageer op artikel:
Behind the scenes @ Brainy Days
Sluiten