Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 16 jun 2019

Zou jij in het meest behekste huis van Engeland durven wonen? Het staat te koop!

Even een reality check: zou jij in het meest behekste huis van Engeland durven wonen? Zo ja, dan hebben we goed nieuws voor je. Het huis staat te koop voor een schappelijke €270.000 euro.

Mocht je stalen zenuwen hebben en niet bang zijn voor een paar kwaadwillende geesten, dan is dit optrekje in Engeland misschien wel iets voor jou. The Cage, zoals het huis heet, zou in de middeleeuwen gebruikt zijn als gevangenis voor heksen.

En hoewel het er aan de buitenkant misschien niet persé behekst uitziet, klinken de verhalen van de huidige eigenaar wel anders.

Home Domus 360

Welcome to the twilight zone of the most haunted house in England…The Cage in St-Osyth. This is my own picture taken last night and my photographer will produce something even better, as usual….

Wonen in het meest behekste huis van Engeland

De huidige eigenaar is namelijk al meerdere keren zijn eigen huis uit gevlucht. De reden? Vaak zag hij onverklaarbare ‘mysterieuze bloedspatten’ op de muur. Ook zegt de eigenaar fysiek aangevallen te zijn door kwaadwillende geesten. Eentje daarvan zou op Satan lijken, in de vorm van een geit. Ieeeeks.

Het is dan ook niet de eerste keer dat de huidige eigenaar het huis probeert te verkopen. In 2008 deed hij de eerste poging, tot nu toe is hij het huis nog niet kwijtgeraakt.

Dit gebeurde er vroeger in The Cage

Benieuwd wat er allemaal gebeurd is in het huis? Komt ‘ie: allereerst zijn er in 1582 drie heksen opgehangen. In totaal werden er veertien vrouwen vervolgd voor hun hekserij, en opgesloten in The Cage. Toen één van die drie vrouwen stierf, stierf ook de pasgeboren baby van de buren.

Maar dat is nog niet alles. In de middeleeuwen zijn er in totaal 82 vrouwen gedood in Essex, het Engelse graafschap waar het dorpje St. Osyth ligt. En je raadt het vast al: al deze 82 vrouwen werden naar The Cage gebracht voordat ze gedood werden. Zo’n honderd jaar geleden werden er zelfs nog twee skeletten gevonden, die volledig doorboord waren met spijkers. Dit zou een methode zijn om te voorkomen dat heksen na hun dood kunnen rondspoken.

Toch liever een niet-behekst huis op de kop tikken?

  • Funda finds: het duurste huis van Haarlem heeft 9 slaapkamers
  • Funda finds: deze monumentale woning mét industriële details in Utrecht wil je
  • Funda finds: dit huis in Maastricht is roze aan de buitenkant (en vanbinnen net zo kleurrijk)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AD

Reageer op artikel:
Zou jij in het meest behekste huis van Engeland durven wonen? Het staat te koop!
Sluiten