Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 20 dec 2021

6 behangtrends die we in 2022 vaak terug gaan zien in onze interieurs

Is het tijd voor iets nieuws op de muur? Dat komt goed uit, want Hovia heeft zojuist de behangtrends 2022 gelanceerd. Het bedrijf deelt zes behangtrends waarvan het lijkt dat we ze in 2022 volop gaan zien. Dus wacht hierna niet langer met behangen en let’s get it started.

Van Japanse thema’s tot leuke kinderthema’s, Hovia stelt ons niet teleur.

6 behangtrends voor 2022 volgens Hovia

hovia trends 2022
Bron: Hovia

1. Upcycled design

Recyclen kennen we allemaal, maar wat is upcyclen? Upcyclen is eigenlijk de betere versie van recyclen. Je hergebruikt items waarvan het nieuwe item zelfs een hogere kwaliteit heeft dan het oude.

Duurzaam design is een trend die volgend jaar ook voort blijft zetten. Kijk maar naar de toenemende populariteit van duurzame DIY’s op Pinterest en Instagram. Daar kunnen de muren thuis natuurlijk niet bij achterblijven.

japanse trend hovia 2022
Bron: Hovia

2. Japanse invloeden

Met deze behangtrend ben je heel 2022 zen! Japanse invloeden zijn de afgelopen jaren al heel trendy en daar lijkt geen verandering in te komen. Ook Japandi is een hit waar je zeker bekend mee wilt zijn als je geïnteresseerd bent in interieur.

Japandi combineert Scandinavisch en Japans design in één: zo pas je het toe

abstracte vormen trend 2022
Bron: Hovia

3. Abstracte vormen

Hovia heeft een verandering in deze trend gespot. In plaats van digitale abstracte vormen ligt de focus nu op de natuur. Zo zie je dat designers steeds meer experimenteren met natuurlijke materialen zoals hout, webbing en canvas. Ook aardse tonen nemen de voorgrond.

Daarbij zie je in het moodboard hierboven ook dat alle geometrische vormen in zekere mate een zachtheid uitstralen. Scherpe en hoekige vormen worden vervangen met ronde vormen.

planten trend moodboard
Bron: Hovia

4. Biophilic design

Weer een term waarvan je denkt, ‘wat is dat nu weer’? Maar al ben je nog niet bekend met de term, je hebt het al genoeg om je heen gezien. Biofilie of biophilic design focust op planten en andere natuurlijke elementen die ervoor zorgen dat je je prettig voelt in je interieur. Vooral in kantoren zie je steeds meer dat de nadruk op groen design ligt. Botanische behangen of plantenmuren zal je dus alleen maar meer gaan zien.

Voor de plantlovers onder ons: 13 x fantastisch botanisch behang

Hovia nouveau strepen
Bron: Hovia

5. Strepen

Hovia kijkt al een stukje verder vooruit naar 2024 waar de Olympische Spelen in Parijs plaatsvinden. En daardoor komen ze uit bij deze Bretonse strepen die een klassieker zijn in de Franse stijl. Maar ook gingham patronen die je in Franse cafés veel ziet .

behangtrends kinderen iconen
Bron: Hovia

6. Kinderpatronen

Er zijn verschillende behangtrends gespot die populair in de kinderkamer zijn in 2022. Zo heb je thema’s van de ruimte en het heelal die je graag op de muur en het plafond van een babykamer wilt zien verschijnen. Motieven van sterren en manen laten het interieur stralen. Ook oceaan thema’s zie je meer waar walvissen op de muren zwemmen.

jaren 90 bos moodboards
Bron: Hovia

Maar naast de oceaan zal het bos ook populair zijn. Natuurlijke kleuren zoals groen en bruin zijn heel tof voor de kinderkamer. Stop nog wat paddenstoelen in je interieur voor een funky look. Of kies voor een echt funky thema: de jaren ’90. Deel je liefde voor retro met je kinderen en laat ze er ook mee opgroeien.

Een frisse bries in je interieur met de kleur van het jaar 2022 van Flexa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 behangtrends die we in 2022 vaak terug gaan zien in onze interieurs
Sluiten