Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 29 feb 2020

Je behang verven? Dit is alles wat je moet weten voordat je begint

Een leuk behangetje in je huis is natuurlijk onwijs gaaf, maar wij op de Roomed redactie snappen het heel goed als je op een gegeven moment wel wat anders op je muren wilt. Alleen het verwijderen van behang kost veel tijd; tijd die je niet altijd hebt. Daarom is je behang verven de oplossing en wij helpen je daar een handje bij.

Of je nou graag je hele huis een nieuw kleurtje wil geven of alleen een klein muurtje in de slaapkamer; een goede voorbereiding is het halve werk.

Voorbereiding

Oké, we get it, je wil lekker snel aan de slag met behang verven. Helaas kan je niet ieder soort behang gewoon maar gaan verven.

Vinyl behang bevat bijvoorbeeld weekmakers die ervoor kunnen zorgen dat je verf niet goed hecht en ook afwasbaar behang heeft ditzelfde probleem.

Bij deze behangsoorten kun je beter eerst een laag primer aanbrengen voordat je begint met verven. Check dus even goed wat voor behang je precies hebt.

Maak ook het behang even goed schoon met een licht vochtige spons en vul gaatjes (van spijkers of schroeven) in je muur met een allesvuller zodat je hier overheen kan verven.

Leg vervolgens voordat je begint met verven eerst iets op de vloer en op meubels om deze te beschermen voor verfspetters. Plak ook de randen bij het plafond, plinten en andere muren af voordat je begint.

Behang verven: zo ga je te werk

Eindelijk, we gaan verven! Eerst beginnen we met het verven van randen en hoekjes met een kleine kwast zodat je zeker weet dat dit secuur en netjes gebeurd. Daarna kun je met een verfroller zowel horizontaal als verticaal het behang verven. Strijk de verf verticaal uit.

Hoeveel lagen verf je nodig hebt, kan nogal verschillen. Wil je een lichte kleur op een donker behang? Dan kan het zijn dat je meerdere lagen aan moet brengen.

Problemen bij behang verven

Bij het verven van behang kunnen er vervelende blazen ontstaan. Soms gaan ze vanzelf weg, maar af en toe blijven ze ook zitten.

Wanneer de verf droog is, snij je met een klein mesje verticaal een insnijding in de bubbel en open hem daarna voorzichtig. Doe daarna voorzichtig wat behanglijm achter de losse delen en druk deze vervolgens zachtjes weer vast aan de muur.

En voilà! Laat de verf lekker een flinke tijd drogen en je hebt een heerlijk nieuw kleurtje om tegenaan te kijken.

Meer over verven in je huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je behang verven? Dit is alles wat je moet weten voordat je begint
Sluiten