Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 6 dec 2018

Leuk voor de kerstvakantie: ‘behang’ je muur met washi tape

Heb je een effen muur en vind je dat maar wat saai tijdens de feestdagen? Dan hebben we een leuk ideetje voor je wat je kunt doen in je vrije dagen rond kerst. ‘Behang’ je muur met washi tape. Van grafische vormen tot wand tekeningen: je kan er ware kunstwerken mee maken op je muur.

Washi tape is er in alle soorten. Je kan gaan voor basic zwarte washi tape, maar ook voor een mooie gouden kleur of juist een heel vrolijk kleurtje. Of je gaat juist voor een met een leuke print erop. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Washi tape op de muur

Het mooiste is natuurlijk om een washi tape te kiezen die bij de kleur van de muur matcht. Voordat je begint met kunstwerken maken, zoek je eerst uit wat je op de muur wilt hebben. Zo kun je gaan voor figuurtjes, maar ook voor een raam of een hele tekening.

Washi tape inspiratie

Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de leukste muren met washi tape voor je verzameld om je te inspireren.

Lijnen

Maak met eenzelfde tint washi tape lijnen die perfect in elkaar overlopen. Zo krijg je een stoere, grafische print die ook nog eens heel chique staat.

Maak er huisjes van

Leuke huisjes, zoals de karakteristieke Amsterdamse huisjes (of van welke stad jij fan bent), zijn ook super leuk om op je muur te maken. Wil je iets extra’s? Hang er dan leuke lichtjes bij om het geheel meer sfeer te geven.

Houd het simplistisch

Niet zo’n kunstenaar? Je kan ook heel kleine figuurtjes maken. Erg stijlvol en ook heel mooi in een minimalistisch interieur.

Wandtekeningen

Zoek leuke voorbeelden op op Instagram of Pinterest ter inspiratie en maak een mooie of grappige wandtekening op de muur.

Wanderlust vibes

Bergen zijn heel gemakkelijk te maken. Je plakt eigenlijk gewoon wat lijnen met zwarte washi tape. Plak er nog hele kleine stukjes gouden washi tape boven die dienen als sterretjes en je hebt een super dreamy, wanderlust-achtige muur. Love it!

Kerstboom

Dit jaar geen grote kerstboom in huis? En is een kleine boom of een kerstboom van hout ook niets voor jou? Dan is een kerstboom van washi tape op de muur wellicht wél iets voor je. Gebruik een simpele zwarte washi tape of ga juist voor een groene en maak met andere kleurtjes de slingers en ballen in de boom. Hang er eventueel nog lichtjes bij en klaar ben je!

Ook leuk: foto’s aan een knijpertje hangen en deze in de ‘boom’ hangen.

Meer leuke ideeën met washi tape

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leuk voor de kerstvakantie: ‘behang’ je muur met washi tape
Sluiten