Maartje Wieling
Maartje Wieling Tips 12 april 2017

Handige tips voor behang met patroon in je interieur

Inmiddels zien we steeds vaker uitzonderingen op de Scandinavische geliefde witte effen muren, zoals behang met een patroon of verschillende felle kleuren op de muur. En hoewel we die spierwitte muren nooit helemaal los zullen kunnen laten, vinden we nieuwe trends en invloeden altijd een fijne ontwikkeling op de redactie. Hoog tijd dus voor een aantal handige tips voor het gebruiken van behang met een printje.

Want hoe combineer je zo’n druk patroon op de muur met de rest van je interieur? Veel mensen denken dat ze direct allerlei nieuwe items moeten aanschaffen om te zorgen dat alles bij elkaar past, maar dat is onzin. Er zijn een paar handige manieren om te zorgen dat je interieur een geheel wordt. Watch and learn.

>> Waarom vintage bloemen behang (juist) ook nu gewoon kan!

Behang met patroon kan zorgen voor meer kleur in huis. Zeker als je zo’n diepe groene kleur kiest als op deze muur! Zorg dan wel dat je in de rest van je interieur niet nog een opvallend groot meubel met een eyecatching kleur toevoegt. Een kleiner item, zoals dit kussentje, kan wel.

Wat belangrijk is bij het gebruik van behang met een patroon, is dat je tijdens het inrichten van je interieur in gedachte moet houden dat het een beetje of-of is. Dus met een heel druk patroon op de muur kun je niet ook nog eens 3 verschillende materialen gebruiken, heel veel contrast terug laten komen en nog meer felle kleurencombinaties toevoegen. Tenminste, als je niet van een ‘over de top’ interieur houdt.

Ga eerder voor kleuren die al terugkomen in het printje op je muur, of kies één tegengestelde kleur en zorg dat alle andere items in je interieur ongeveer diezelfde tint hebben. Onthoud: de combinatie van je muur met patroon is in dit geval het belangrijkste, dus dat staat centraal. De rest van je interieur draagt daar aan bij!

Doordat de print op deze muur redelijk rustig is, kan het enigszins drukke kleedje hier goed. Daarnaast is de gang verder eigenlijk helemaal leeg, waardoor een extra kleurencombinatie erbij hier niet te druk wordt. Omdat het kleed daarnaast ook ongeveer dezelfde tinten heeft als die op de muur wordt alles één geheel.

Reageer op artikel:
Handige tips voor behang met patroon in je interieur
Sluiten