Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 10 jun 2021

6 soorten behang voor een kleine ruimte (het kan en wordt níét te druk, we promise)

Met een kleine ruimte is het belangrijk om bewust om te gaan met de styling. Je wilt immers niet dat het allemaal nóg kleiner en drukker oogt. Je zou zeggen dat een druk behang daarom niet voor een kleine ruimte is maar niks is minder waar.

Wij delen 6 soorten behang voor een kleine ruimte waar je ruimte niet te druk of te klein door lijkt.

Behang voor een kleine ruimte

De volgende soorten behang zijn ideaal voor een kleine ruimte. Ze zullen niet te druk ogen (geloof ons) waardoor je er maximaal van kunt genieten. Scroll snel verder om het behang te zien.

Dit wil je niet missen: ontwerp én win je eigen behang

1. Roze print behang

Laat je niet te veel afschrikken door de grootte van de ruimte. Je kan best kiezen voor een druk behang als je het maar in evenwicht brengt met de andere elementen in de kamer

Probeer een geometrisch patroon te combineren met neutrale accenten om een perfecte middenweg tussen subtiel en statement te vinden.

2. Bloemen behang

Voor een sierlijke stijl is dit gedurfde patroon met grote bloemen een goede keuze. Door de oversized bloemen krijgt dit behang een abstracte uitstraling en door de subtiele kleuraccenten is dit behang niet snel overweldigend in de kamer.

3. Behang met strepen

Met dit behang creëer je de illusie van een hoog plafond. Doordat je de focus legt op het behang kan de aandacht weg worden getrokken van de grootte van de ruimte.

De verticale lijnen laten jouw kamer dus ineens een stuk groter lijken. Ideaal dus voor een kleine kamer.

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleine ruimte (en zo los je ze op)

4. Dunne strepen

Als dikke strepen niet jouw ding zijn, zal dit strepen behang misschien wel leuk vinden. Het ingetogen kleurenpalet met dunne strepen zorgt voor een chique effect en door de dunne lijnen is het niet te druk.

5. Luxe behang

Hoe groot of klein je kamer ook is, het is goed om na te denken over de sfeer die je wilt creëeren in de kamer. Denk daarbij na over het algemene doel in de ruimte voordat je behang gaat uitkiezen.

Dit luxe behang straalt een chique sfeer uit en in perfect voor als je het niet te schreeuwend wilt. In een slaapkamer wil je bijvoorbeeld misschien een donkere sfeer of misschien een rustgevende sfeer. Houd dit in gedachten als je naar de winkel gaat.

6. Visgraat-motief

Als je liever van je kleine slaapkamer een lichte, luchtige ruimte maakt, zal dit minimalistische behang een goede keuze zijn. Het patroon is in combinatie met het neutrale kleurenpalet rustig maar wel interessant om naar te kijken.

Weer een feestje om naar te kijken: het nieuwe behang van Creative Lab Amsterdam

behang kleine ruimte
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
6 soorten behang voor een kleine ruimte (het kan en wordt níét te druk, we promise)
Sluiten