Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 16 nov 2018

Behang in de keuken een goed idee? Dit Zweedse appartement bewijst van wel!

Behang in de keuken. We moesten er even over nadenken, want we zien het niet vaak. Meestal is een keuken toch afgewerkt met (metro)tegels, of in het meest extreme geval een kek kleurtje. Maar behang zien we niet vaak. Zonde eigenlijk, want dit Zweedse appartement bewijst dat het wél heel tof is.

Na het zien van deze binnenkijker wil je toch ook behang in de keuken?

behang in de keuken
behang in de keuken

En dan bedoelen we niet een subtiel behangetje. Nee, de eigenaars van het appartement zijn voor een full color plantenbehang gegaan. En wij zijn helemaal verliefd, want hoe leuk staat dit?

Last van vieze vette spetters op het behang heb je in elk geval niet – voor de mensen die zich daar druk om maakten – want de keuken is wel voorzien van een witte marmeren backdrop die je heel gemakkelijk schoon kan maken. Scheelt weer een paar do overs van het behang.

behang in de keuken

Doordat de keuken en de deur écht spierwit zijn, staat dat heel mooi af met het drukke, kleurrijke behang. Wij zijn in elk geval helemaal verliefd op het contrast tussen deze twee uitersten.

behang in de keuken
behang in de keuken

Behang in de keuken, doen!

En ook heel bijzonder: de keuken heeft geen normale vloer. We kijken namelijk naar een zwarte vloer. Dat zien we in principe wel vaker, maar niet in combinatie met zo’n kleurrijk behang. Een ding is zeker: dit appartement is absoluut niet saai te noemen.

behang in de keuken
behang in de keuken

De woonkamer is ook een stijlvol plaatje. Hier heeft de zwarte vloer plaats gemaakt voor een visgraat vloer. De kleur hiervan komt weer mooi terug in de stoel en de accessoires (kijk maar eens naar de boeken!). Ook leuk: de tv is stijlvol weggewerkt in een gallery wall.

behang in de keuken

Een inspirerend tijdschriftenrek

En kijk even naar dit tijdschriftenrek vol creativiteit en inspiratie! Te gek als je niets op de muren wilt hangen, maar wel van mooie kunst, foto’s of afbeeldingen wilt genieten.

behang in de keuken
behang in de keuken

De slaapkamer is iets minder spannend: deze is nét breed genoeg voor een tweepersoons bed. Om de kleine ruimte niet nóg kleiner te laten lijken, is ‘ie erg licht gebleven. En dat werkt, want de slaapkamer heeft best een ruimtelijk gevoel.

Meer inspirerende binnenkijkers met behang?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Behang in de keuken een goed idee? Dit Zweedse appartement bewijst van wel!
Sluiten