Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 19 sep 2018

Voor je urban jungle: de Begonia Maculata heeft bladeren met witte stippen

Hipper dan dit kan bijna niet: de Begonia Maculata heeft bladeren met witte stippen en wij zijn helemaal om. Het lijkt alsof een schilder zijn witte verfkwast heeft gepakt, en talloze witte stippen op de diepgroene bladeren heeft gestipt… Je leest hier alles over dit toffe plantje.

Hij pronkt al een tijdje in mijn eigen interieur – de Begonia Maculata. Deze aanwinst voor je urban jungle is zelfs geschikt voor een serial plant killer, want het is een ijzersterk plantje. Daarnaast is ‘ie ook nog eens een lust voor het oog, want kijk nou eens hoe leuk die stippen zijn!

De verzorging van de Begonia Maculata

Begonia’s houden van een vochtige grond (maar zorg dat ze geen natte voeten krijgen). Toch te veel water gegeven? Dan zul je zien dat de bladeren bruine of gele randen krijgen – bovendien kunnen ze eraf vallen. Let daar dus op! Één keer per week een scheutje moet genoeg zijn. Staat hij erg droog (vooral in de zomer), dan kan je altijd nog een klein beetje extra geven.

Ben je een echte plantmom en verzorg je ’m alsof het om een van je kinderen gaat? Dan kan de plant witte bloemetjes krijgen. #plantgoals. Deze gestippelde vriend staat verder het liefst op een zonnig plekje in huis. Hij groeit het beste met een beetje plantenvoeding, waardoor ‘ie extra mooi blijft.

Ook een stippenbegonia in huis? Hier kan je de Begonia Maculata kopen

Door de toegenomen populariteit van de stippenbegonia kan je ’m tegenwoordig op veel plekken kopen. Wij zijn fan van de combinatie van de Green Lifestyle Store, waarbij je de plant in een prachtige pot koopt. Maar ook bij de Intratuin is de stippenbegonia vast in het assortiment.

Meer favoriete planten van de Roomed-redactie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor je urban jungle: de Begonia Maculata heeft bladeren met witte stippen
Sluiten