Deze plant wil je: de Begonia Macaluta heeft bladeren met witte stipjes

Deze plant wil je: de Begonia Macaluta heeft bladeren met witte stipjes

Plantjes met patronen zijn dé nieuwe trend dit jaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Fittonia met prachtige kleurschakeringen in het blad? Maar mijn favoriet blijft toch de Begonia Macaluta: deze bijzondere plant heeft namelijk bladeren met witte stipjes. Ja, echt!

Oh, en dit plantje pronkt al ruim een jaar in mijn interieur – en aangezien ik een serial plantenkiller wil dat echt wel wat zeggen! Een toppertje dus!

New roommate 🌿 | #plants #interior #stipjes #lievelings #homeiswheretheplantis

A post shared by Lotte Wullems (@lottewullems) on

Wat een vrolijk exemplaar, toch? De Begonia Macaluta vrolijkt elk interieur op.

Dot dot dot 🌿

A post shared by Lotte Wullems (@lottewullems) on

Intratuin

De verzorging

Begonia’s houden van een vochtige grond (maar zorg dat ze geen natte voeten krijgen). Toch te veel water gegeven? Dan zul je zien dat de bladeren bruine of gele randen krijgen – bovendien kunnen ze eraf vallen. Let daar dus op! Verzorg je ’m wel goed? Dan kan de plant witte bloemetjes krijgen.

Deze gestippelde vriend staat verder het liefst op een zonnig plekje in huis.

Tip: de Begonia Macaluta heeft plantenvoeding nodig om mooi te blijven. Wist je dat je je planten ook gemakkelijk een boost kan geven met producten die je vast al in huis hebt? Check hier hoe.

Waar koop je deze plant?

Aangezien de stippenplant steeds populairder wordt, zie je ‘m ook steeds vaker pronken in een plantenzaak. Zelf haalde ik mijn exemplaar bij Wildernis in Amsterdam – maar je kunt ‘m ook bij de Intratuin halen.