Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 23 jun 2021

4 vragen die je jezelf wilt stellen voordat je écht kan beginnen met opruimen

Opruimen is meer dan gewoon dingen weggooien. Er zijn namelijk een paar dingen die je jezelf wilt afvragen voordat je begint. Wij zetten deze vragen voor je op een rijtje zodat je ook met een opgeruimd hoofd kan gaan beginnen met het opruimen van je huis.

Deze 4 vragen wil je jezelf stellen voordat je écht begint met opruimen.

Beginnen met opruimen

Door jezelf vragen te stellen en na te denken over hoe je jouw huis het liefst wilt organiseren zal het opruimen makkelijker worden. Daarnaast zal het sneller gaan en heb je er langer profijt van. Overtuigd? Lees snel verder voor de vragen.

Stop met uitstellen en begin vandaag nog met het opruimen van je rommella

Vraag 1: Hoe wil je je tijd besteden?

Het is verstandig om je af te vragen waar jij je zoal mee bezig (wilt) houden. Een belangrijke hobby of bewuste dingen die je bezit om je levensstijl te onderhouden wil je handig organiseren. Plaats deze items dan ook altijd op een plek waar je er makkelijk bij kunt.

Tijd voor opruimen: 13 dingen waarvan je er waarschijnlijk te veel in huis hebt

Vraag 2: Zijn er de afgelopen tijd veel dingen veranderd in je leven?

Bedenkt of je genoegen neemt met hoe je leven tot nu toe loopt. Focus je daarom op items waar je gelukkig van wordt als je er naar kijkt en op items die je daadwerkelijk gebruikt in je leven (en waar je dus tevreden over bent dat je ze gebruikt).

Vraag 3: Hoe ziet jouw ideale huis eruit?

Tijdens Corona brengen we allemaal meer tijd thuis door dan normaal en het is een goed moment om je af te vragen hoe jouw perfecte huis eruit zou zien. Ziet jouw huis er zo uit? Of juist verre van?

Oké, je eigen droomhuis is soms moeilijk na te bootsen maar door je favoriete kleuren in huis gebruiken of een perfect georganiseerde kledingkast kan allemaal geregeld worden door jezelf.

Wonen in je eigen duurzame droomhuis: het kan in een ecodorp

Vraag 4: Wat zijn jouw kernwaarden?

Oké, we willen het niet te zweverig voor jullie maken maar door je kernwaarden op te noemen zal je je eigen gedrag beter begrijpen. Wat is prioriteit en wat niet? Zo kan je beter selecties maken van wat je wel en niet wilt houden.

Als jouw kernwaarde bijvoorbeeld is dat je van avontuur houdt dan is het handig om die oude koffer te laten staan en dat ongelezen boek in de kast nu echt een keer weg te doen.

Je keuken opruimen in 19 stappen van één minuut

Beginnen met opruimen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
4 vragen die je jezelf wilt stellen voordat je écht kan beginnen met opruimen
Sluiten