Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 19 jan 2021

Op zoek naar een nieuwe hobby? Begin eens met breien

Is tekenen, schilderen en lezen niets voor jou en ben je daarom op zoek naar een nieuwe hobby? Dan hoef je niet langer meer te zoeken: als het aan ons ligt, wordt jouw nieuwe hobby breien! Geloof ons, het is echt niet zo saai of moeilijk als je nu denkt. Bovendien kan je er prachtige items van maken – van kledingstukken tot aan leuke woonaccessoires.

Juist daarom geven we je de ultieme tips om te beginnen met breien. Wat heb je allemaal nodig? En zal het je wel lukken? We gaan er vandaag dieper op in.

Z贸 kan je beginnen met breien

De juiste benodigdheden

Uiteraard heb je breinaalden en wol nodig om te kunnen breiden. Je kan kiezen uit plastic, hout, bamboe en aluminium breinaalden. Als beginner kan je het beste gaan voor houten of bamboe breinaalden – deze zijn namelijk minder stroef waardoor je meer controle hebt tijdens het steken.

Daarnaast is het belangrijk dat je wol niet al te dun is, kies voor wol dat geschikt is voor breinaalden nummer 5 of 6 (deze informatie kan je vinden op het etiket van de wol).

Lees ook: Waarom je creatief bezig wilt zijn? Het is enorm goed voor je gezondheid

Hier begin je mee

Het allereerste wat je hoort te weten is het maken van steken. In dit filmpje zie je precies hoe je dat doet. Let er op dat je het wol niet te strak zet, dat maakt het lastig om de eerste naald te breiden.

Vervolgens leer je hoe je een rechte steek (je maakt als het ware nieuwe lussen door de lussen die je al hebt gemaakt) en een averechte steek maakt (hierbij maak je de steek niet van voren naar achteren, maar van achteren naar voren).

Pas als je deze twee technieken ook onder de knie hebt kan je beginnen met proefprojecten. Begin ook niet direct met een lastig project. Probeer eerst echt de technieken te leren zodat je straks met het echte werk niet telkens opnieuw moet beginnen.

Je kunt starten met een rechte sjaal of een muts met een ribbelsteek. Als dat goed gaat kan je je richten op breiwerkjes voor gevorderden. Zo kan je een heerlijke warme plaid met leuke motieven maken voor de koude nachten in huis of schattige slofjes voor je kleine – er valt van alles te maken.

T贸ch liever iets anders doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op zoek naar een nieuwe hobby? Begin eens met breien
Sluiten