Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 11 november 2015

Before & after: van verlaten huis naar prachtig moderne villa

Verbouwingen mét voor en na foto’s blijven leuk – en vooral verbazingwekkend – om te zien. In dit artikel laten we een moderne villa in Dublin zien. Het gebouw heeft een behoorlijke transformatie moeten ondergaan om het gewenste resultaat te krijgen. ‘Flynn Mews House’, zoals de villa nu heet, is ontworpen door Lorcan O’Herlihy Architects.

Het verlaten huis werd gebouwd in 1847 en is de afgelopen jaren erg in verval geraakt. Eerst werd het oude huis volledig gerenoveerd en daarna werd er een modern element bij gebouwd. De twee gebouwen worden met elkaar verbonden door een glazen, moderne gang.

Dit is het oude huis zoals de architecten het aantroffen. De buitenmuren werden schoon geschrobd en hersteld, waarbij de authentieke elementen werden behouden.

Dit is de moderne ‘gang‘ die het oude huis en het moderne verlengstuk met elkaar verbindt. De mooie verlichting zet het glazen verlengstuk extra in de spotlight.

Vanuit de nieuwe keuken hebben de bewoners prachtig zicht op het oude huis.

Het project is onderdeel van de Dublin Green Building Pilot Program en dat betekent dat er voor de verbouwing zoveel mogelijk duurzame materialen zijn gebruikt. De verwarming van het huis wordt geregeld door middel van zonnepanelen en ondergronds is een waterpomp met filter aangelegd. De wanden en de gang zijn gemaakt van beton en gerecycled isolatieglas.

Benieuwd naar meer before & afters?

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Before & after: van verlaten huis naar prachtig moderne villa
Sluiten