Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 18 februari 2016

Before & after: van saai vakantiehuis naar stijlvol pied a terre

Dit vakantiehuis is grondig onder handen genomen door de Nederlandse ontwerper Jeroen van Zwetselaar. Het vakantiehuis zag er voorheen nogal gewoontjes uit: veel beige, geen gezelligheid en een ouderwetse vloer. Het plan was om het huis uit te breiden met een kleine aanbouw, maar door de nieuwe efficiënte indeling was dat niet meer nodig. Het resultaat is een super stijlvolle pied a terre met veel hout, donkere kleuren én meer ruimte!

Dat Jeroen een heel goede interieurontwerper is, dat weten we ondertussen. Zo ontwierp hij onder andere ook dit kantoor. Zelf woont Jeroen in een te gek oud spoorhuis, met een prachtig interieur. En wij maakten daar een mooie video van! Bekijk ‘m hier.

De grootte van de keuken is verdubbeld, maar toch maakt het de woonkamer een stuk groter dan dat het was. Door de open opstelling met bar is er voldoende opbergruimte. Er wordt in het huis veel gebruikt gemaakt van hout, en het zwart van de keuken maakt het tot een stijlvol geheel.

Door het hout niet alleen op de vloer maar ook op de muur te plaatsen wordt de eettafel – ondanks dat het een open ruimte is – toch afgescheiden van de keuken. Een slimme oplossing zonder dat er een muur aan te pas hoeft te komen! Het kleine muurtje dat er voorheen stond als afscheiding is dan ook verwijderd. Een goede keuze, want deze keuken is zo mooi dat hij best gezien mag worden!

>> 5 tips voor het combineren van verschillende houtsoorten

De badkamer is kleiner gemaakt, maar wel van alle gemakken voorzien. Ook in de slaapkamer zijn de muren betimmerd met hetzelfde hout als in de woonkamer en de open keuken. Hierdoor vormt het interieur één rustig geheel, waar de eigenaar heerlijk tot rust kan komen!

Benieuwd naar meer before & afters?

www.zwzes.nl

Reageer op artikel:
Before & after: van saai vakantiehuis naar stijlvol pied a terre
Sluiten