Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur maart 11, 2016

Before & after: een 19e-eeuws appartement in Lissabon

Een 19e-eeuws appartement in Lissabon was toe aan een make-over. Sterker nog, het was in zo’n slechte staat achtergelaten dat het eigenlijk niet bewoonbaar was. De vellen hingen van de muren, terwijl het pand echt wel potentie had om er iets moois van te maken. Daarom werd Fala Atelier ingeschakeld, een bureau dat uiteenlopende projecten ontwikkeld; van vogelhuisjes tot hele stadsdelen. Het eerste wat de ontwikkelaars deden? De muren openbreken en het plafond verhogen. En dat maakt een verschil!

Kijk maar even naar de before en after foto’s..

Zoals je ziet: een groot verschil. De basis van het interieur is wit waardoor de ruimte nog groter lijkt. Bijzonder is vooral de vorm van de muur en de tegelvloer die de keuken van de eetkamer onderscheidt. Hoewel dit appartement in Lissabon staat, zijn de tegels op de keukenvloer niet typisch Portugees, maar ze hebben er wel wat van weg.

De grote deuren en hoge ramen accentueren de hoogte van de ruimte. Juist omdat de basis wit is, hebben de blauwe deuren en luiken een grote impact op de ruimte. Erg cool!

Wil jij ook een verschil maken met kleur? In dit artikel laten we zien dat het ook heel cool kan zijn om de lijsten en deurposten een kleur te geven.

Over Lissabon gesproken.. wij hebben een aantal leuke tips voor een citytrip naar deze stad!

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Before & after: een 19e-eeuws appartement in Lissabon
Sluiten