Bedrijf zat krap bij kas dus maakte een kantoor volledig van pallets

De begane grond van een kantoorpand omtoveren tot een meetingroom. Dat was de opdracht die Hiroki Tominaga kreeg van een Japans productiebedrijf. Voor het productiebedrijf werd de huurprijs zó hoog, dat zij, om toch in het pand te kunnen blijven, snel moesten zoeken naar een goedkope oplossing.

Wie had gedacht dat je van goedkope pallets zo’n interieur kan bouwen? Wij in elk geval niet!

Het kantoorpand aan de voorzijde. Er was een klein budget, dus heeft de ontwerper gebruik gemaakt van pallets, ruim 130 stuks! De pallets zijn verzaagd tot vloerdelen, plafond en interieur.

Om wat bij te verdienen verhuurt het productiebedrijf de ruimte in de weekenden. Voor vergaderingen kan de ruimte afgesloten worden en wanneer er publieke evenementen worden georganiseerd, kan de voorkant open gezet worden als een winkel.

Bij binnenkomst zie je meteen de grote vergadertafel, afgewerkt met en grote glazen plaat. Voor de vloer werden de pallets verzaagd tot vloerplanken. Wil je zelf ook zo’n (salon)tafel maken? Klik hier voor makkelijke DIY!

Alleen in de keuken is ander materiaal gebruikt, namelijk een roestvrijstalen keukenblok. Zie jij je keuken liever ook volledig van recycled hout?

>> Maak een keukenblok van pallets

architizer.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Bedrijf zat krap bij kas dus maakte een kantoor volledig van pallets
Sluiten