Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 28 jan 2020

Saaie slaapkamer? Maak je bed eens op met één van deze 6 manieren

Je kunt je slaapkamer heel simpel een nieuwe look geven door je bed eens aan te pakken. Nieuwe lakens, kussens of een elegant plaid maken een wereld van verschil. Je bed opmaken op een nieuwe manier kan ook een onwijs groot verschil maken.

Om je daarmee verder te helpen, inspireren we je graag met deze 6 verschillende manieren om je bed op te maken.

Je bed opmaken op 7 verschillende manieren

1. Met een plaid

Met een plaid geef je je bed structuur en warmte (letterlijk en figuurlijk). Ga voor een contrasterende stof of kleur of juist een neutrale. Je kunt ‘m nonchalant aan de voetzijde draperen of strak over het midden leggen. Keuze genoeg!

Een favoriet plaid op de Roomed redactie is een dik gebreid plaid. Je shopt ze kant-en-klaar, of koopt een pakket waarbij je het plaid zelf nog moet breien. Hartstikke mindfull én leuk om te doen.

2. Strak

Geen fan van tierelantijn, frutsels en een overload aan kussens? Houd het dan simpel. Meer dan een mooi dekbed heb je niet nodig. Stop ‘m aan de zijkanten in of laat de lakens netjes over het bed vallen.

3. Stapelen

Als jouw kussens net wat te dun zijn, kun je ze ook stapelen. Plaats twee kleinere kussens in een andere kleur hier voor, zodat het er wat aantrekkelijker uitziet.

4. Oversized

Heerlijk voor in de winter: lakens die te groot zijn voor je bed. Zorg ervoor dat de lakens net iets te groot en veel te dik zijn, zodat jouw bed lijkt op een winterwonderland. Dáár wil je ‘s avonds maar al te graag in kruipen.

5. Sierkussens

Met kussens kun je natuurlijk helemaal losgaan op je bed. Ga voor verschillende maten en plaats de grote achteraan en de kleinere voorop. Je kunt andere kleuren en patronen kiezen. Voor meer rust ga voor dezelfde stijl als het dekbed.

6. Eén stijl

Met lakens en kussens kun je een eigen stijl creëren. Dan is het niet meer nodig om dit te combineren met andere patronen en kleuren.

Meer tips voor de slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Saaie slaapkamer? Maak je bed eens op met één van deze 6 manieren
Sluiten