Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 7 mei 2020

4 low budget manieren om je bed leuk op te maken

Als je vraagt wat het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer is, dan kom je eigenlijk wel direct uit op het bed. Het is waarschijnlijk ook het grootste meubelstuk in de ruimte en daarom maakt het ook de grootste indruk. Kortom, reden genoeg om het kiezen van je bedlinnen en het bed opmaken wél serieus te nemen.

Nu snappen we heel goed dat je niet al teveel geld wilt uitgeven aan plek, waar je de grootste tijd in het donker bent met je ogen dicht en met je hoofd in dromenland. Daarom laten we zien hoe je op een leuke manier je bed kunt opmaken zonder al teveel geld uit te geven.

De eerste gratis tip? Richt je slaapkamer minimalistisch in. Daarmee bespaar je jezelf sowieso al veel geld en moeite met het schoonmaken. Ontdek alle voordelen van een minimalistische inrichting.

Bed opmaken: 4 ideeën om je verder te helpen

1. Vintage en sale shoppen

Een beetje voor de hand liggend, maar daarom niet minder waar. In de sale en bij tweedehands winkels kun je vaak de leukste spullen scoren voor een fijn prijsje en zeg nou eerlijk: je bed hoeft toch echt niet volgens de laatste trend gestyled te zijn? Precies daarom kun je prima bedlinnen van een vorig seizoen kopen.

HEMA heeft bijvoorbeeld regelmatig aanbiedingen op bedlinnen, maar ook de grotere beddenzaken doen regelmatig aan sale. Tweedehands winkels verkopen vaak geen beddengoed, maar hier kun je meestal wel weer terecht voor kussens en kussenslopen met originele patronen.

2. Stamp it!

Ben je geen ster in sale shoppen en heb je ook geen neus die graag tussen de tweedehands spullen speurt? Dan is er altijd nog optie twee: DIY!

Koop het meest simpele beddengoed dat je kunt vinden (gewoon wit is goed) en geef daar je eigen draai aan. Je kunt het beddengoed voorzien van een print door te stempelen. Wil je een laken met polkadots? Easy, gewoon even een tube textielverf aanschaffen en stamp it! Je kunt je beddengoed nog verder personaliseren door bijvoorbeeld ruches en stiksels op het linnen te naaien.

Lees ook: Shocking: dit is hoe vaak je je bed écht moet verschonen

3. Bed opmaken met laagjes: creëer meer volume

Nee we hebben het hier niet over een slimme trick om je haar te volumizen terwijl je slaapt (you wish), maar een bed met alleen een laken en een kussen oogt nogal plat, kaal en ongezellig. Het ziet er niet verleidelijk uit en je krijgt niet meteen de neiging om erin te ploffen, zoals je dat vaak hebt in hotelkamers. Creëer daarom meer laagjes op bed met meerdere kussens en een plaid bijvoorbeeld.

Heb je nog oude kussens liggen die niet geschikt zijn om op te slapen? Die kunnen prima als onderkussen dienen. Zet de kussens in laagjes achter elkaar tegen het hoofdeinde en je zult zien dat je direct een andere look creëert.

4. Voeg een hoofdbord toe

Dit hoort misschien niet helemaal bij het onderdeel bed opmaken, maar met een hoofdbord maak je wel direct een statement van het grootste meubel in de kamer. Hoofdborden komen in verschillende soorten en maten: van houten borden tot kleden. Je kunt ze kopen, maar ook zelf maken. Hier lees je er meer over: Kies voor een origineel hoofdbord achter je bed (of maak ‘m zelf!).

Meer tips voor de slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 low budget manieren om je bed leuk op te maken
Sluiten