Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Interieur 25 dec 2018

Je kunt beter wél iedere dag je bed even opmaken (ook als je geen zin hebt)

Waarom ‘s ochtends heel je bed opmaken als je er ‘s avonds toch weer in gaat liggen? We horen het je denken. En toegegeven: we hebben er allemaal soms geen zin in. Toch kun je beter wél iedere dag je bed opmaken. Dit is waarom.

Je bed opmaken is een kleine moeite (maar inderdaad soms net iets te veel gevraagd), terwijl het wel een heel groot voordeel met zich meebrengt.

Waarom je je bed wél moet opmaken

Je kunt beter wel je bed opmaken, omdat het je een betere nachtrust geeft. Uit onderzoek van The National Sleep Foundation blijkt dat een schoon en net bed belangrijk is voor een goede nachtrust.

Een opgemaakt bed hoort daar natuurlijk bij. Want zeg nu zelf: het ziet er ook gewoon veel aantrekkelijker uit om er dan in te gaan liggen. Een onopgemaakt bed ziet er rommelig uit en dat zorgt eerder voor een chaotische look in de slaapkamer.

Langer slapen

Door die betere nachtrust slaap je niet alleen dieper, maar ook langer. Je bent meer ontspannen als je slaapkamer is opgeruimd en daardoor creëer je ook weer meer rust in je hoofd. Als je meer rust in je hoofd hebt, is de kans ook kleiner dat je plafonddienst hebt omdat je uren ligt te piekeren. Je valt makkelijker in slaap, je slaapt dieper én dus langer. En dat zorgt er weer voor dat je ook lekker relaxt wakker wordt.

Het brengt dus een hoop voordelen, als je elke dag je bed even gaat opmaken. Zeker de moeite waard om er ‘s ochtends eventjes een minuutje tijd voor te maken. Want eigenlijk is het ook zo gepiept, toch?

Meer handige tips over slapen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je kunt beter wél iedere dag je bed even opmaken (ook als je geen zin hebt)
Sluiten