Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 15 aug 2019

Dit is een originele manier om jouw bed in de woonkamer wat meer privé te maken

Een bed in de woonkamer, daar hebben we over het algemeen geen problemen mee. Als je klein woont is dit namelijk een prima optie om niet in een trapkast te hoeven slapen. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je niet altijd zin hebt om naar dat bed te kijken. Dit appartement heeft daar een leuke oplossing voor.

Bron: Historika Hem
bed in woonkamer scheiden door bamboe
Bron: Historika Hem

Bed in woonkamer? Maak gebruik van een bamboe rolgordijn

Het zitgedeelte en het bed worden namelijk van elkaar gescheiden door een bamboe rolgordijn. Dit rolgordijn versterkt de bohemian sfeer van de ruimte nog eens extra.

Zoals je ziet is het bed vrij open. Sterker nog, de dekens lijken wel te zweven. Hierdoor wordt het bed in de hoek van de woonkamer niet een zwaar object, maar blijft het interieur nog lekker luchtig. En nog meer pluspunten: er is altijd opbergruimte als je dat ineens nodig hebt.

bohemian interieur met bamboe rolgordijn
Bron: Historika Hem
bohemian interieur met bamboe rolgordijn en bed in woonkamer
Bron: Historika Hem

Een woonkamer met een kleurenschema

We hoeven vast niet te benadrukken dat we de grote hangplant met macramé hanger in de hoek van het zitgedeelte zo leuk vinden (maar we doen het toch!). Er zijn in deze ruimte niet heel veel planten te vinden, maar deze steelt zeker de show.

Doordat alle kleuren in de woonkamer zo goed bij elkaar passen, wordt het interieur één geheel. Het bamboe rolgordijn past hier qua kleur ontzettend gemakkelijk bij.

Bron: Historika Hem

Doe een paar stappen opzij, en aan de andere kant van het bamboe rolgordijn lijkt een totaal andere ruimte. Ook met rustige kleuren, maar toch iets meer terracotta en roze. Dit kan door de lichtinval komen, maar heeft uiteraard ook te maken met de woonaccessoires aan de muur.

Bron: Historika Hem

Woonaccessoires maken de keuken spannend

Aan het begin van het artikel spiekten we al even in de keuken, maar we doen het gewoon nog een keer. De vrij simpele witte keuken wordt namelijke leuk gemaakt door verschillende accessoires. De opvallende hanglamp trekt sowieso al onze aandacht, maar vergeet ook de druk gedekte tafel niet.

De houten klapstoeltjes zijn niet al te bijzonder, maar zitten wél extra lekker door het (nep)schapenvelletje. Dit klassieke voorbeeld laat weer uitstekend zien dat je een kamer met leuke accessoires een stuk spannender maakt.

Ook gluren bij de buren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Historika Hem

Reageer op artikel:
Dit is een originele manier om jouw bed in de woonkamer wat meer privé te maken
Sluiten