Inspiratieboost: 4 slimme manieren om je bed een plekje te geven in een studio

Als je een loft of een studio hebt zonder aparte slaapkamer, dan moet je bed wel pronken in de woonkamer. Dat je niet altijd even blij bent dat dit de eyecather van de ruimte is waar je ook wil bankhangen en kokkerellen, snappen we. Daarom hebben wij voor jou vier slimme manieren gezocht om je bed neer te zetten in een studio.

Ook als je jouw vrije uurtjes doorbrengt in een studentenkamer, haal je vast inspiratie uit een van deze tips!

1. Achter gesloten deuren

Dwalen jouw gedachten bij een bedstee direct af naar oude landhuizen en landelijke boerderijen? Think again! Je kunt er namelijk gemakkelijk een moderne draai aan geven. Bovendien werk je het bed op deze manier mooi weg én heb je een ontzettend knus slaapplekje. Dit stijlvolle exemplaar komt uit deze binnenkijker.

2. Een opklapbed

Als je ruimte wil besparen, dan is een opklapbaar bed ideaal. Met een simpele handeling tover je je woonkamer om tot een slaapkamer en vice versa. Verschillende soorten bedkasten vind je onder andere hier.

Bron: Domomator

Bron: El parana

3. Een scheidingswand

Een makkelijke manier om een open ruimte te verdelen in twee, is door middel van een scheidingswand. Dit kan met een boekenkast, een wandje of bijvoorbeeld gordijnen. Zo creëer je toch een beetje privacy en heeft het bed geen prominente rol in de woonkamer.

De meest handige én stijlvolle opties lees je in dit artikel:
>> 7x alternatieven voor muren in een eenkamerappartement of loft

4. De hoogte in

Een mezzanine is ideaal als je de slaapkamer gescheiden wilt houden. Vooral bij een hoog plafond is het slim om ook in de hoogte gebruik te maken van de ruimte. Benieuwd naar de rest van het bovenstaande interieur? Kijk dan hier.

Als je geen mezzanine hebt, dan is een hoogslaper ook een goede optie. Bovendien kun je dan onder het bed nog een knus hoekje creëren – hallo extra ruimte!

LEES MEER:
Woon jij klein? Dan vind je dit vast ook interessant: