Een kijkje in de allermooiste bed & breakfast van Amsterdam

Een groot voordeel aan werken bij Roomed is dat we op de coolste plekken van het land terechtkomen om mooie reportages te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige kerk in Ravenstein of dit heerlijke familiehuis in Eindhoven. Elke dag fiets ik over de grachten naar Roomed HQ en fantaseer ik over wat er schuilt achter de prachtige grote ramen en dikke gordijnen. Soms minder ik zelfs wel eens vaart om heel stiekem even naar binnen te gluren. En daarom was het juist zo leuk om deze reportage te maken over het té mooie appartement van Werner en John. Ik werd meteen verliefd op het pand, maar des te meer op het interieur.

Een jaar geleden kochten Werner en John het grachtenpand in hartje centrum. Werner, voormalig boeker bij Touché Models, droomde altijd al van een eigen bed and breakfast. Na een zoektocht van bijna twee jaar kwamen Werner en John het perfecte grachtenpand tegen. Er hoefde gelukkig niet veel verbouwd te worden. Het souterrain en de bel-etage toverden ze om tot B&B en Werner woont op de eerste en bovenste etage. Werner is zelf verantwoordelijk voor het interieur en schakelde Wilhelmine van Aarssen in voor de stoffering.

Villa Nicola
Villa Nicola Roomed
Villa Nicola Roomed

Twee jaar geleden stapte Werner binnen in de prachtige marmeren hal, inclusief chique houten deuren en glas-in-lood ramen. “Het was aanvankelijk de bedoeling om ooit, na Johns pensioen, een B&B te beginnen in de Provence of in Italië. Maar bij mij begon het veel eerder te kriebelen en we besloten om in Amsterdam te zoeken naar een geschikt pand. Het moment dat ik binnenkwam dacht ik ‘ja, dit is het’. John is notaris en binnen zes dagen was de deal rond. John is gewoon blijven werken op zijn eigen kantoren in Alphen aan de Rijn en Ter Aar, maar na de opening van de B&B ben ik al snel gestopt bij Touché om de B&B fulltime te runnen.”

Villa Nicola
Villa Nicola

Werner is, naar eigen zeggen, meer een doener dan een denker. Een B&B runnen was zijn grootste droom en daarvoor had hij wel al een plaatje in zijn hoofd. “Ik heb verder geen research gedaan, heb geen andere B&B’s bezocht om de kunst af te kijken. Ik ben echt in het diepe gesprongen”. En dat is eigenlijk maar goed ook, want hierdoor is Villa Nicola uniek in zijn soort.

Via de begane grond kom je terecht in de stijlvolle ontvangstruimte. Hier ontvangt Werner alle gasten zelf. Het interieur is een perfecte mix van vintage, klassiek en modern.

Villa Nicola
Villa Nicola
Villa Nicola

De Urban Suite

Villa Nicola bestaat uit twee suites: de Urban Suite en de Garden Suite. De Urban Suite heeft een luxe uitstraling: zacht fluweel, prachtige accessoires en chic Ralph Lauren behang. De slaapkamer is lekker ruim en de ensuite deuren leiden naar een fijne lounge met grote ramen waar de Eames loungechair staat te pronken.

Villa Nicola
Villa Nicola

Bij het creëren van de look van de B&B hebben wij best veel strijd gehad. John’s stijl is meer klassiek en ik ben zelf precies het tegenovergestelde. In ons vorige appartement was bijvoorbeeld heel veel vintage te vinden. Nu is het een mooie mix van beide.

In het souterrain zijn de keuken en de tweede suite gesitueerd. In de keuken maakt onze gastheer pur sang elke dag een heerlijk ontbijt klaar voor zijn gasten. “Ik heb elke ochtend een ritueel. Ik sta om zes uur op en wandel met hond Keesje naar de bakker. Hier haal ik vers brood en zorg ervoor dat er een gezellig ontbijt klaarstaat in de keuken“. Op de planken en in de glazen kasten staan wel vijf verschillende soorten servies. “Ik begin meestal met het ouderwetse servies met bloemen en wissel daarna elke dag af. Geef me een lege plank of kast en ik vul het zo weer aan met een nieuwe collectie!”.

Villa Nicola

Villa Nicola
Villa Nicola

De Garden Suite

Onze favoriete plek van Villa Nicola (al was dat met zoveel moois natuurlijk behoorlijk lastig kiezen) is toch wel de Garden Suite. Deze heerlijke suite bestaat uit een prachtige woonkamer met toegang tot de tuin, een badkamer en een heerlijke slaapkamer ensuite. Werner maakt de bedden zelf op. “De kamers worden uiteraard schoon gehouden door de schoonmaker, maar niemand mag aan de bedden komen. We hebben prachtig beddengoed van Designers Guild, gemaakt van Egyptisch katoen. Liggen heerlijk. Maar ik ben behoorlijk pietje precies en wil dat het bed er écht perfect uitziet”.

Villa Nicola
Villa Nicola

Het interieur bestaat uit vintage designmeubels en door de botanische prints en de vele groene tinten krijgt het een fijne sixties feeling. In de lichte serre pronkt de pauwenstoel – die we eerder ook al zagen in het appartement van Nienke en Marc. Net als in Werner’s eigen privé etage vinden we hier ook weer veel bloemen en planten, waardoor de suite echt een huiselijk gevoel krijgt.

Villa Nicola
Villa Nicola

Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij ook helemaal verliefd bent geworden op Villa Nicola. Check voor de actuele prijzen en de beschikbaarheid de website!

Reageer op artikel:
Een kijkje in de allermooiste bed & breakfast van Amsterdam
Sluiten