Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 1 jul 2020

3 handige tips om je barbecuerooster na elke bbq brandschoon te krijgen

Zomeravonden lang buiten eten in de tuin, op je balkon of in het park. Naast het eten van zomerse salades en brood, houden wij Nederlanders uiteraard ook van een lekkere barbecue-maaltijd op zijn tijd. Maar na het grillen is tijd voor een vervelend klusje: de bbq schoonmaken.

Je kunt wachten met je bbq schoonmaken tot het eind van de zomer – maar dat raden we niet aan. Hoe vaker je ‘m schoonmaakt, hoe beter. Omdat een barbecue aanschaffen een grote investering kan zijn, wil je natuurlijk niet dat je ‘m beschadigt tijdens het schrobben. Pas dus op en volg deze stappen:

Jouw bbq schoonmaken doe je zo:

Een barbecuerooster schoonmaken met een krant

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Elke keer nadat je de barbecue hebt gebruikt, pak je een keukenrol of een stukje krant en veeg je het rooster schoon, zodat je meer zwarte plak voorkomt.

De bbq schoonmaken schoonmaken met citroen

Het klinkt wat gek, maar het werkt écht: snijd een citroen in twee stukken en wrijf het over het rooster heen. Haal er een doekje overheen en klaar is kees.

Niet vergeten: er bestaat een barbecue borstel

Als je graag je aangekoekte barbecue wilt schoonmaken, kan je ook een zogeheten ‘barbecue borstel’ aanschaffen. Als de bbq nog warm is, poets je met de stalen borstel het vuil er zo vanaf. Als je een speciaal RVS barbecuerooster hebt, kan je een speciale RVS borstel kopen, die werkt erg goed in combinatie met lauw water.

Of ga voor de ouderwetse manier: zeep

Soms is het leven heel simpel: pak er sopje en een spons bij en het schrobben kan beginnen. Gebruik wel een zachte spons, dat werkt het beste. De vetresten krijg je er het beste af als je niet te lang wacht met schoonmaken na het eten.

Afwasmiddel en vuilniszak

Als je ervoor kiest om schoonmaakmiddelen te gebruiken, kies dan voor simpel afwasmiddel. Het zwarte goedje op je barbecuerooster is immers aangekoekt vet. Als je liever schoonmaakt met natuurlijke schoonmaakmiddelen, lees je daar hier meer over: alles wat je wilt weten over natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Haal het rooster los van de bbq en leg deze op de grond. Kijk of je afwasmiddel in sprayvorm kan vinden en spuit er maar op los.

Het barbecuerooster schoonmaken doe je vervolgens met een vuilniszak. Stop het barbecuerooster samen met warm water in de vuilniszak, en knoop ‘m dicht. Als je het rooster dan één nachtje laat weken in de vuilniszak, kan je het zwart er zo afboenen met een spons.

Let’s go outside! Andere artikelen die je misschien leuk vindt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 handige tips om je barbecuerooster na elke bbq brandschoon te krijgen
Sluiten