Redactie
Redactie Lifestyle 20 jul 2021

Klaar met barbecueën? Zo krijg je het rooster van jouw bbq schoon

Wie houdt er in de zomer nou niet van (vega)hamburgers vers van de gril? Gezellig met wat vrienden, wat lekkere drankjes en het bbq-seizoen is begonnen. Helaas is er na ieder etentje wel genoeg om op te ruimen – en de bbq schoonmaken is een klusje wat je niet tot het laatst wilt bewaren.

Om het schoonmaken toch iets makkelijker te maken, hebben wij al eerder een lijst met tips samengesteld. In dit lijstje worden verschillende manieren genoemd zoals het gebruiken van een krant, citroen of een barbecue borstel.

Bbq schoonmaken met een ui

Een manier van de barbecue schoonmaken die tot onze grote verbazing nog niet in deze lijst terug te vinden was, is het schoonmaken met een ui. Yes, dat lees je goed. Hoe je de ui moet gebruiken om jouw bbq brandschoon te krijgen leggen wij graag uit.

In plaats van je grill uit te zetten na het barbecueën, laat je ‘m dit keer tijdens het schoonmaken nog even aan. De hitte is namelijk nodig om de ui zijn werk te laten doen. Je kunt dan ook het beste een barbecue tang of een grillvork nog niet bij de afwas stoppen om te voorkomen dat je per ongeluk jezelf nog even mee barbecuet. Er zijn betere manieren om je hot te voelen.

De makkelijkste manier is om een ui door midden snijden en de platte helft zachtjes over het rooster te schuren. Mocht dit niet snel genoeg gaan dan kun je altijd nog wat citroensap of witte wijnazijn erbij pakken. Hetzelfde geldt voor hardnekkige restjes die er moeilijk van afgaan.

Gietijzer? Pas op met water!

Als je in het bezit bent van een gietijzeren barbecuerooster, dan is water bij het schoonmaken een echte don’t. Het kan leiden tot een roestige grill en zal niet een welkome bijsmaak aan de volgende maaltijd geven.

Als jouw barbecue niet van gietijzer is, dan kun je gerust een keer de rooster met wat water en sop afdoen. Een regelmatige, grondige schoonmaak is dan ook belangrijk zodat je de hele zomer volop van heerlijke bbq-avonden kunt genieten.

Lekker warm he? Zo maak je vanavond nog een thuisbioscoop in de tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Well+Good

Reageer op artikel:
Klaar met barbecueën? Zo krijg je het rooster van jouw bbq schoon
Sluiten