Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tuin 3 jun 2020

Maak van barbecueën écht een feestje met deze bbq accessoires

Zodra de eerste zonnestralen door de wolken breken, zitten wij Nederlanders in de tuin om te barbecueën. Bij een fijne zomerdag ruik je altijd wel érgens de geur van geschroeid vlees en vers stokbrood met satésaus. Tijd om dit nóg leuker te maken met een aantal toffe bbq accessoires die je deze zomer niet mag missen.

Bonuspunten: deze bbq accessoires scoren ook heel goed als cadeau voor vaderdag.

First things first: de barbecue kopen

Heb je (op dit moment) geen barbecue tot je beschikking? Ga dan voor deze draagbare houtskoolbarbacue. Deze past sowieso op een klein terras, en is ook nog eens ideaal voor op het strand of in het park. Dat noemen we nou echt een win-win situatie.

Meer budget tot je beschikking? We vonden deze gekleurde bbq online en we zijn helemaal om. Een lichtblauwe barbecue in de tuin, dat zien wij wel zitten!

Deze bbq-accessoires mag je niet missen

De voorbereiding

De tafel dek je natuurlijk met een leuk, zomers tafellaken en een prachtig (buiten)servies. Wij vinden servies van bamboe te gek, omdat je het gemakkelijk schoon kunt maken en het wel tegen een stootje kan. Dit kleurrijke servies is op dit moment onze favoriet.

Toch liever een serives van keramiek? Dan is dit blauwe, 12-delige servies wellicht het servies van je dromen. Door de afwerking is geen exemplaar hetzelfde, en dat vinden we alleen maar leuk.

Het bbq’en zelf

Als je het écht professioneel aan wilt pakken, dan trek je natuurlijk een barbecue schort uit de kast. Het liefst van echt leer, zodat ‘ie bij je leren handschoenen past. Iedereen zal meteen geloven dat jij de bbq meister bent, of je nou op een Big Green Egg grillt of op een elektrische barbecue.

De standplaats van de barbecue is ook belangrijk. Het is niet fijn om de hele tijd in de volle zon te zitten tijdens het eten (je wilt immers niet verbranden), dus zorg voor een goede parasol. Deze goedkope parasol is een aanrader.

Het schoonmaken van de barbecue

Als jouw buik helemaal rond en voldaan is, is het toch wel tijd voor het minst leuke onderdeel van het bbq’en. We hebben het natuurlijk over het schoonmaken van de barbecue. Geen klusje waar je zin in hebt na uitgebreid tafelen, maar we raden wél aan om met het klusje te beginnen als het rooster nog warm is.

Natuurlijk kan je gaan bikkelen met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, maar je kunt het ook professioneel aanpakken door meteen voor de Weber Roosterreiniger te gaan. Scheelt een hoop gedoe, tijd en stress.

Ook lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak van barbecueën écht een feestje met deze bbq accessoires
Sluiten