Renee Prenger
Renee Prenger Binnenkijken 17 november 2019

Tripje naar Barcelona op de planning? Dan mag je dit niet missen

Wandel je binnenkort over de straten van het Spaanse Barcelona? Dan kan je deze hotspot écht niet overslaan. Dit designwalhalla genaamd ‘Darial’ van ontwerper Djaba Diassamidze is winkel, restaurant en interieur-inspiratie ineen. En dat middenin de buurt Dreta de l’Eixample.

De begane grond van Casa Tomàs Roger, een statig gebouw uit de negentiende eeuw, is omgetoverd tot een heus designpaleis. 1500 vierkante meter is gevuld met een grote variatie aan mode, design en kunst. Net als alle andere ruimtes van de hand van ontwerpstudio zijn de ruimtes licht en sleek.

barcelona darial
Bron: Darial
Barcelona design hotspot
Bron: Darial

Mode, kunst, boeken en home

Verschillende categorieën vloeien in het pand zonder kleerscheuren in elkaar over. Van mode naar kunst, van boeken naar home décor. Uitblinkers zijn de gouden palmboom-pilaren die je laten voelen alsof je een art deco filmset bent binnen gewandeld.

barcelona darial design hotspot
Bron: Darial

De pluche tapijten en minimalistische bogen geven een subtiele hint naar de betekenis van de naam. Darial staat namelijk voor ‘poort’ in het oude Perzisch.

Een designpaleis om in te verdwalen

En bang dat je niks kunt vinden, hoeft al helemaal niet. Naast alle interieuritems is er een plek gereserveerd voor honderd modemerken voor zowel mannen als vrouwen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de indrukwekkende collectie van zeldzame kunststukken en boeken die je kunt bekijken. Voor je het weet ben je uren verder.

Barcelona
Bron: Darial

Lunchen kan in het net zo indrukwekkende restaurant van Darial, wat met haar rode velvet banken en gouden plafond een lust is voor het oog. De menukaart is geïnspireerd op de Italiaanse en Franse keuken en werkt met producten van de markt. Pff, kom maar door met dat ticket naar Barcelona!

Meer inspiratie voor je volgende trip?

Reageer op artikel:
Tripje naar Barcelona op de planning? Dan mag je dit niet missen
Sluiten